Strootman, Perin i Zappacosta napustili Genou

Završene posudbe

Strootman, Perin i Zappacosta napustili Genou

E. Škorić

Kevin Strootman, Mattia Perin i Davide Zappacosta zahvalili su Genovi i najavili da napuštaju klub jer su se završile njihove posudbe.

Sva trojica su na Marassi stigli na posudbe. Zappacosta je stigao iz Chelseaja, Perin iz Juventusa, a Strootman je došao kasnije iz Marseillea. Na kraju sezone, svi se vraćaju u svoje timove.

"Mogu samo zahvaliti Genovi, ovdje sam pronašao ono što sam uistinu trebao, na terenu i izvan njega: povjerenje, entuzijazam i toplinu", napisao je Zappacosta, koji bi se trebao vratiti u Chelsea.

"Odmah sam shvatio, dolazak ovdje bila je ispravna odluka", napisao je Strootman na Instagramu, dodavši:

"Ove godine sam izgubio svog najvećeg i najbližeg navijača, dragu mamu. Voljela bi doći u Marassi kako bi me vidjela kako igram sa svojim novim timom. Bio je to težak trenutak za moju porodicu i još uvijek je. Hvala svima na pomoći. Uspio sam ostati na mjestu i nastaviti igrati nogomet. Nikad neću zaboraviti vašu podršku".

Perin je na treningu Genoe objavio sliku sa svim svojim bivšim saigračima.

“Moja najveća pobjeda je biti shvaćen kao 'Matti', jedan od vas. Hvala ti, Genoa, hvala vam Đenovljani, još jednom ", napisao je Perin.

Potražite više informacija na temu Serie A:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi