Gent razočarao, Zukanović na klupi

Play off Jupiler lige

Gent razočarao, Zukanović na klupi

Večeras su na programu bile utakmice doigravanja u belgijskoj Jupiler ligi, i to jedan meč u doigravanju za prvaka, jedan u grupi Evropska liga  i jedan u doigravanju za opstanak.

U play offu za prvaka Genk je na domaćem terenu doživio poraz od Waregema rezultatom 0:3. Pogotke za trijumf gostiju postigli su Sylla, Conte i Hazard iz penala.

U drugom doigravanju Gent našeg Ervina Zukanovića doživio je domaći poraz od Oostendea minimalnim rezultatom 1:0. Pomalo iznenađujući trijumf gostima je donio Siani u sedmom minutu utakmice. Ervin Zukanović meč je odgledao sa klupe za rezervne igrače.

Kortrijk je na domaćem terenu deklasirao tim tim Cercle Bruggea rezultatom 4:0. Strijelci u visokom trijumfu bili su De Smet, dva puta Matton i Capon.

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

Minimalnu pobjedu ostvario je Waaslund Beveren nad Lierseom rezultatom 2:0. Prvi pogodak postigao je Trickovski na asistenciju Veselinovića pola sata prije kraja utakmice, dok je tačku na i stavio Veselinović u sudijskoj nadoknadi.

U doigravanju za opstanak u društvu najboljih Leuven je sa 2:0 porazio Mons. Pogotke za domaćina postigli su Pettersson i Cerigioni.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.