Gent siguran kod kuće, Zukanoviću 90 minuta

Pro liga Belgije, 28. kolo

Gent siguran kod kuće, Zukanoviću 90 minuta

Edmir Škorić

U subotu navečer odigrano je pet susreta 28. kola Pro lige Belgije. Gent našeg Ermina Zukanovića upisao je pobjedu.

Gent je na svom stadionu, pogocima Soumahora i Mboya, savladao s 2:0 Cercle Brugge, a Zukanović je u odbrani domaćih igrao svih 90 minuta.

 

Njegov bivši klub Kortrijk je kod kuće poražen od Monsa. Minimalnu pobjedu gostima donio je Arbeitman u 51. minuti. Leuven je također minimalno, ali s 2:1, slavio na gostovanju kod Mechelena.

 

Poveli su domaći preko De Wittea u 35. minuti, ali su Weuts i Ogbu u nastavku preokrenuli stvari u korist gostiju. Bez golova je okončan duel Waasland-Beverena i Lokerena. U duelu Beerschota i Liersea, gosti su slavili s 3:1. 

 

Pro liga, 28. kolo:

Gent - Cercle Brugge 2:0 (Soumahoro 53, Mboyo 90)

Beerschot - Lierse 1:3 (Raman 77/ Swinkels 29, Abou Moslem 45, Bourabia 80)

Kortrijk - Mons 0:1 (Arbeitman 51)

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

Mechelen - Leuven 1:2 (De Witte 35/ Weuts 67, Ogbu 78)

Waasland-Beveren - Lokeren 0:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.