Napadač Genta počeo da slavi prolaz, pa ubrzo shvatio da je pogriješio

Desi se

Napadač Genta počeo da slavi prolaz, pa ubrzo shvatio da je pogriješio

E. Škorić
Teme:

Napadač Genta Gift Orban je burno slavio odbranu penala, misleći da je sve gotovo za Gent, ali bio je u krivu i to je postalo viralno.

Gent se drugu sezonu zaredom plasirao u osminu finala Lige konferencija, gdje ga je lani eliminisao PAOK.

Belgijci su savladali Qarabag sa 1:0 i izborili penale u revanšu, a onda uz malo sreće došli do plasmana među 16.

Nigerijac Gift Orban prije vremena je počeo da slavi prolaz. Naime, kada je Roof odbranio udarac Benzijina, Gent je vodio 4:3, a Orban je mislio da je sve gotovo i počeo je žestoko slaviti.

Ipak, ubrzo je shvatio pogrešku, ali je potom jedan od njegovih saigrača realizovao i peti penal, pa je belgijski predstavnik prošao dalje.

Gent će u osmini finala trećeg po jačini evropskog klupskog takmičenja odmjeriti snage sa turskim Bašakšehirom i svakako ima pravo da se nada i četvrtfinalu.

Prvi susreti na programu su 9. marta, dok su revanš susreti na rasporedu sedam dana kasnije. Podsjećanja radi, pravilo gola u gostima ne važi.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

U ovoj fazi takmičenja nastupit će nekoliko klubova iz Liga petice, dok će i ostatak evropskih nacionalnih prvenstava imati svoje predstavnike. Gent svakako ima šta da ponudi, ali pitanje je koliko još može.

Inače, finale Konferencijske lige na programu je 7. juna na stadionu Fortuna u Pragu s kapacitetom od 20.000 sjedećih mjesta. Neki od glavnih favorita za osvajanje trofeja su Lazio, Fiorentina i West Ham.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi