Transparent je brzo uklonjen, ali bilo je kasno: Navijači pozivaju na smrt ukrajinskog nogometaša

Skandalozno

Transparent je brzo uklonjen, ali bilo je kasno: Navijači pozivaju na smrt ukrajinskog nogometaša

E. Škorić

Naivjači Gent na utakmici protiv Club Bruggea pozivaju na smrt svog bivšeg igrača Romana Yaremchuka.

Ukrajinski reprezentativac je ovog ljeta zamijenio Benficu za Club Brugge. Ranije je naapdač igrao u play-offu za reprezentaciju Ukrajine, koja je izgubila od Walesa i tako ostala bez plasmana na Svjetsko prvenstvo.

Svojevremeno je bio igrač Genta u koji je 2017. godine stigao iz kijevskog Dynama, a 2021. otišao u Benficu, odakle je na kraju prešao u Club Brugge. Navijači Genta smatraju ga velikim izdajnikom.

"Smrt izdajicama. Yaremchuk juda", pisalo je na transparentu istaknutom od strane Gentovih navijača tokom nedjeljne utakmice protiv Club Bruggea.

Time su jasno poručili šta misle o njegovoj odluci da ode u Club Brugge. U Gentu je prethodno dao 62 gola uz 18 asistencija na 152 utakmice.

Na cijelu situaciju brzo je reagovao KAA Gent, koji je službenom i odlučnom porukom osudio ponašanje skupine navijača.

Oglasi

"KAA Gent oštro osuđuje transparent koji je upućen Romanu. To je neukusno, bez poštovanja i ne priliči našem stadionu. Bila je to inicijativa pojedinaca koji su to učinili bez znanja kluba i, naravno, bez dopuštenja. Djelatnici su poduzeli odgovarajuće mjere i brzo uklonili transparent. U ime odgovornih, KAA Gent se ispričava Romanu Yaremchuku".

Na kraju je Gent svladao Club Brugge 2:0 golovima Huga Cuypersa i Michaela Ngadeua. Sam Yaremchuk ušao je drugom poluvremenu i odigrao 30 minuta.

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

Ove sezone je ukupno odigrao 17 utakmica i postigao dva gola uz tri asistencije, te je uglavnom ulazio sa klupe.

Gent je sada šesti sa 27 bodova, Brugge je četvrti na tabeli sa 32 boda. Lider je uvjerljivo Genk sa 43, pa slijede Antwerp 34, Royale Union SG 33...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi