Gent sve bliže Bruggeu
Mbaye Leye

U play offu za prvaka Belgije

Gent sve bliže Bruggeu

M. Maksimović

U Belgiji je kompletirano treće kolo play offa za prvaka, a sastav Genta, našeg Adnana Čustovića je
samo tri boda udaljen od mjesta koje vodi u kvalifikacije Lige prvaka.

U prva dva susreta play offa Gent je u gostima savladao Kortrijk 1:2, pa je poražen kući od Anderlechta 1:3, tri boda izgubljena na svom terenu nadoknadio je protiv Waregema u ponedeljak pobjedom 1:2. Gent je poveo golom Christophea Lepointa nakon pola sata igre, a 52.minuti Mbaye Leye je povisio na 0:2.Waregem je preko Kevina Roelandtsa smanjio na 1:2, ali to je bilo sve od domaćeg sastava u ovom susretu.

Naš internacionalac, Adnan Čustović je na terenu proveo 72.minute kada ga je Tim Smolders. U drugoj utakmici je Standard istim rezultatom uzeo tri boda Kortrijku, pa sada na tabeli vodi Anderlecht sa 42 boda, dok je Club Brugge na 34, a Gent ima 31. Upravo u narednom četvrtom kolu za pet dana sastaju se Club Brugge i Gent.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti