Gentner doživio tragediju u subotu, ali odbio da propusti sutrašnji meč s Wolfsburgom
Gentner je u subotu nakon meča Stuttgart - Hertha (2:1) saznao da mu je preminuo otac, ali svejedno će igrati sutra u Wolfburgu

To dovoljno govori o kakvom se čovjeku radi

Gentner doživio tragediju u subotu, ali odbio da propusti sutrašnji meč s Wolfsburgom

E. Škorić

Christianu Gentneru je u subotu preminuo otac i to na stadionu nakon meča Stuttgart -Hertha.

Ovaj iskusni veznjak sada prolazi kroz težak period, a posebno teško mu je bilo kada je nakon meča i pobjede nad Herthom saznao da je ostao bez oca.

Sutra njegov Stuttgart gostuje kod Wolfsburga, u kojem je ranije igrao s Edinom Džekom i Zvjezdanom Misimovićem, a Gentner je navodno zatražio od trenera da ga povede unatoč tragediji.

"U tako teškim situacijama svako postupa individualno. Za nas nije bilo dileme od trenutka kada smo doznali za tragediju. Poštovat ćemo svaku odluku koju Christian donese u vezi s utakmicama protiv Wolfsburga i Schalkea. Ovo što je odlučio govori i o njegovoj osobnoj identifikaciji s klubom i posebnom odnosu koji obitelj Gentner gaji prema Stuttgartu. Njegova odluka zaslužuje veliko poštovanje", izjavio je šef sporta u Stuttgartu Michael Reschke.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Gentneru su mnogi navijači i igrači širom Njemačke pružili podršku kroz društvene mreže zbog tragedije koju je doživio.

Promo

Top Komentari

Benjamingst
Tragedija je nesto sasvim drugo, a umrijeti prorodno smrcu nije tragedija. Ono sto se desilo u Bihacu sto ubi svoju djeci to je tragedija. Samo kad kod igraca umre roditelj tragedija.
7 4
Saimai1316
Jedna obicna budala,nema on vremena da zali za svojim ocem
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi