Tandem Volland - Havertz srušio Stuttgart

Bundesliga, 12. kolo

Tandem Volland - Havertz srušio Stuttgart

Nakon reprezentativne pauze fudbal se vratio i u Njemačku, a 12. kolo Bundeslige je otvoreno duelom Bayera i Stuttgarta. "Apotekari" su na kraju na BayAreni slavili pobjedu rezultatom 2:0.

Imali su domaći bolje šanse tokom večerašnjeg susreta, ali su odbranu gostiju probili tek u 76. minuti. Havertz je poslao odličan centaršut, a Volland glavom spusio loptu u gol za 1:0.

Bayer je ubrzo stigao i do drugog gola i riješio pitanje pobjednika. Igrala se 83. minuta kada je Havertz upisao drugu asistenciju na utakmici, a Volland sjajnim volej udarcem postigao svoj drugi gol za konačnih 2:0.

Zastresla se mreža Stuttgarta i u sudijskoj nadoknadi, ali je gol Lucasa Alarija poništen zbog ofsajda.

Levekusen se nakon ove pobjede, barem privremeno, nalazi na 10. mjestu sa 14 bodova, dok je Stuttgart ostao zadnji sa osam bodova.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi