Geoffrey Kondogbia promijenio reprezentaciju
(Foto: EPA)

Ne želi čekati poziv Francuske

Geoffrey Kondogbia promijenio reprezentaciju

Midhat Šljivak

Veznjak Valencije Geoffrey Kondogbia (25) promijenio je reprezentaciju.

Ovaj 25-godišnji fudbaler je u prošlosti nastupao za selekcije Francuske. Nastupio je za apsolutno sve kategorije Trikolora, a za A tim je odigrao pet utakmica.

Ipak, kako poziv u nacionalni tim ne stiže već tri godine, donio je odluku da promijeni sportsko državljanstvo i da u budućnosti nastupa za selekciju Centralnoafričke Republike, zemlje odakle mu je porijeklo.

On se već priključio ovoj selekciji koja se priprema za kvalifikacioni meč za Kup Afričkih nacija protiv Obale Slonovače.

Njegovo priključenje reprezentaciji donijelo je veliko oduševljenje i sigurno da će predstavljati veliko pojačanje za ovu fudbalsku naciju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi