Da utvrde gradivo: Francuzi sinoć veličanstveno proslavili osvajanje Svjetskog prvenstva

Nakon meča s Holandijom

Da utvrde gradivo: Francuzi sinoć veličanstveno proslavili osvajanje Svjetskog prvenstva

Endin Čaušević

Reprezentacija Francuske sinoć je pred svojim navijačima pobijedilia Holandiju sa 2:1 u meču Lige nacija, a veliko slavlje napravili su Trikolori nakon završetka ove utakmice.

Francuska je prije dva mjeseca osvojila Svjetsko prvenstvo u Rusiji i na ulicama Pariza su spektakularno proslavili osvajanje zlatne medalje. Međutim, čini se da kod Trikolora još uvijek ima prostora za slavlje jer su i sinoć sa svojim navijačima na Stade de France još jednom utvrdili gradivo što se tiče proslave titule prvaka svijeta.

Ovo je bila prva utakmica koju su Francuzi igrali pred svojim navijačima nakon osvajanja zlata u Rusiji i jednostavno morali su još jednom napraviti šou. Trofej sa Svjetskog prvenstva se našao na terenu nakon utakmice, a igrači su se ponovo osjećali kao da su jučer postali prvaci svijeta.

 Paul Pogba, left, and team-mates celebrate on a night to remember in Paris

Organizatori su se potrudili da prirede veličanstvenu proslavu titule prvaka svijeta, a Stade de France je za svega desetak minuta pretvoren u ogromnu binu. Igrači Francuske su uživali i zaslužili su da dobiju velike ovacije od svojih navijača.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

 A proud Didier Deschamps with the World Cup trophy

 Antoine Griezmann, left, and Kylian Mbappe, celebrate on a night to remember in Paris

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi