Nije Lloris, nije Mandanda, ali Francuzi imaju "kung fu" golmana

Zanimljivo razgibavanje Areole

Nije Lloris, nije Mandanda, ali Francuzi imaju "kung fu" golmana

U reprezentaciji Francuske već godinama unazad raspolažu sa nekoliko sjajnih čuvara mreže, a očigledno neće biti problema sa pronalaženjem "jedinice" ni u godinama koje tek dolaze.

U susretu Lige nacija između Francuske i Holandije odigranom u nedjelju na golu Trikolora nije stajao Hugo Lloris, a ni iskusni Steve Mandanda već je svoju poziciju među stativama zauzeo PSG-ovg Alphonse Areola.

Areola je sjajno branio u pobjedi svoje selekcije od 2:1, a pred sami početak meča je pokazao i svoju "rastezljivost".

Jedan trenutak i potez 25-godišnjeg Areole je u prvi mah mnogima promakao, ali je ubrzo snimak njegovog zagrijavanja postao hit na društvenim mrežama. Naime, Alphonse Areola je tokom razgibavanja uspio nogom dohvatiti prečku svog gola.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi