Geometri precizno izmjerili koliko je Pukki bio u ofsajdu

Milimetri su odlučivali

Geometri precizno izmjerili koliko je Pukki bio u ofsajdu

S. Grebović

Jučer su u okviru 20. kola engleskog Premiershipa snage odmjerili Norwich i Tottenham, a susret je završen podjelom bodova 2:2.

Naš Mario Vrančić je domaće doveo u vodstvo u 18. minuti, da bi poravnanje gostima golom iz slobodnjaka donio Christian Eriksen u 55. minuti susreta.

Aurier je sredinom drugog dijela autogolom Norwich ponovo doveo u vodstvo, no da Tottenham ne upiše poraz pobrinuo se ko drugi nego Kane golom iz kaznenog udarca pred kraj susreta.

Ovaj meč je obilježila i jedna zanimljiva situacija iz 33. minute. Vrančića je malo dijelilo da nakon gola upiše i asistenciju za relativno kratak period, ali ga je u tome priječio VAR. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Povremeni bh. reprezentativac je poslao sjajnu dugu loptu prema Pukkiju, a Finac je hladnokrvno pogodio, nakon čega je gol poništio sudija uz konsultaciju iz VAR sobe. Kasnije je utvrđeno da je napadač Norwicha bio u ofsajdu cijela tri milimetra, odnosno 0,12 inča, što je zaista nejverovatno.

Top Komentari

DamirT
Nemoguce je odavde izmjeriti da li je ofsajd ili nije...Da je kontra situacija bila ne bi svirao ofsajd
5 0
ragnarrsonn
A kad Salahu bude rame u ofsajdu nikom nista, mora se konacno Luzerpulu namjestit titula, a ovo je najidealnija sansa za to kad su svi timovi u rasulu
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi