Igrača Ajaxa htio tim koji igra Ligu prvaka: On potpisao i ne zna hoće li igrati prvu ili drugu ligu

Gruzijac u neobranom grožđu

Igrača Ajaxa htio tim koji igra Ligu prvaka: On potpisao i ne zna hoće li igrati prvu ili drugu ligu

Eldar Ganibegović

Neki transferi pred početak ljetnog prijelaznog roka su već potvrđeni, naročito kada se radi o otkupu ugovora igrača koji su bili na posudbi.

Tako je već sada poznato da će reprezentativac Gruzije, Georges Mikautadze, naredne sezone nositi dres Metza koji će ga Ajaxu platiti 13 miliona eura.

Francuski klub ga je u januaru ove godine doveo na posudbu i nije se pokajao. Na 20 utakmica je postigao čak 13 golova i podijelio četiri asistencije, što je u klubu koji je završio 16. u Ligue 1 zaista sjajan učinak.

Očito je da se u Metzu najbolje osjeća. Fudbaler rođen u Lyonu (vodi gruzijsko porijeklo) karijeru je i počeo u Metz koji ga je dva puta posuđivao Seraingu prije no što ga je 2023. godine prodao Ajaxu za 16 miliona eura.

Sada ga, samo godinu dana nakon prodaje, vraća za tri miliona manje, te se može reći da je s te strane odradio i dobar posao.

No, ko zna šta bi bilo da je sjajni Gruzijac tu bio od početka sezone. Ovako Metz razigrava za ostanak u Ligue 1, a večeras ćemo i mi i Mikautadze saznati u kojem će rangu takmičenja naredne sezone igrati ovaj tim.

Oglasi

Naime, u revanšu finala play-offa danas od 17:00 Metz dočekuje St. Etienne i mora slaviti kako bi ostao u ligi. U prvoj utakmici St. Etienne je pobijedio rezultatom 2:1.

St. Etienne je preko Parisa i Rodeza stigao do dvomeča s Metzom, te ostaje da vidimo koji će od ova dva kluba naredne sezone igrati u elitnom razredu francuskog fudbala.

Kada je riječ o Georgesu Mikautadzeu, zanimljivo je da je za njegove usluge bio zainteresovan i AS Monaco, viceprvak Francuske i tim koji će kao takav sljedeće sezone igrati Ligu prvaka, no izbor je pao na Metz koji je imao i prednost pri kupovini.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Tako je od mogućeg igranja Evropske lige s Ajaxom ili Lige prvaka s AS Monacom, Gruzijac stigao do toga da danas strepi da li će igrati Ligue 1 ili Ligue 2 naredne sezone.

Ipak, za njega slijedi lijepo ljeto. S reprezentacijom Gruzije za koju je na 24 nastupa postigao devet golova učestvovat će na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi