Georginio Wijnaldum novi igrač PSG-a!

Ugovor na tri godine

Georginio Wijnaldum novi igrač PSG-a! · Zvanično

M. Šljivak

Nizozemski veznjak Georginio Wijnaldum (30) novi je igrač PSG-a.

Ovaj 30-godišnji fudbaler potpisao je trogodišnji ugovor sa francuskim viceprvakom, a klub je danas zvanično potvrdio njegov angažman.

Wijnaldum će godišnje u Parizu zarađivati devet i po miliona eura, a na Park Prinčeva dolazi kao slobodan igrač iz Liverpoola.

Nizozemac je prvo pojačanje Svetaca pred početak nove sezone.

Zbog novca 'izdradio' Barcelonu

Georginio Wijnaldum je imao dogovor o transferu u Barcelonu. Sve je bilo spremno za dolazak na Camp Nou, ali se potom pojavio PSG.

Francuski velikan ponudio mu je mnogo veću platu od Barcelone i 30-godišnji veznjak je odlučio da prihvati ponudu PSG-a.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Wijnaldum je prethodnih pet godina proveo u Liverpoolu, gdje je uspio da osvoji trofeje Premier lige i Lige prvaka.

Za Redse je nastupio ukupno 236 puta i postigao je 22 gola, a prethodno je igrao za Newcastle, PSV Eindhoven i Feyenoord.

Top Komentari

ghast0
Kako Psihožuću izda njegov hahahahahaha nekaaa je
6 1
zajid08
Barca je nazalost zestoko u silaznoj putanji, vec nekoliko godina....A potrajace jos sigurno 2-3 godine, zasto bi onda jedan takav igrac presao u takav klub koji nema izgleda da osvoji ligu prvaka. Pjanic mi nije bio jasan nikako, ok Barca ima tradiciju i ime, ali svako vidi da nesto nije uredu u tom klubu, upravi itd..Valjda ce doci pameti i pobjeci cim bude mogao....
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi