Barcelona duguje Gerardu Piqueu 50 miliona eura
Foto - EPA

Odrekao se velikih primanja kako bi klub preživio

Barcelona duguje Gerardu Piqueu 50 miliona eura

M. Šljivak

Ekipa Barcelone već je godinama u velikim dugovima.

Katalonski velikan je u popriličnim finansijskim problemima koji su došli na vrhunac tokom pandemije kada nije bilo nikakvih prihoda, pa je Barca bila primorana da 'reže' brojne troškove kako bi se izvukli.

Srećom po tim s Camp Noua, igrači su pristali da im se plata poprilično smanji te da im se obaveze iz ugovora isplate u narednim godinama.

Tako je katalonski tim dužan brojnim fudbalerima, a među najvećim dugovima je onaj prema Gerardu Piqueu. Novinar Gerard Romero tvrdi da iskusnom štoperu Barca duguje čak 50 miliona eura.

Prema dogovoru Barcelona bi sve dugove fudbalerima trebala isplatiti po njihovom odlasku iz kluba, a Piqueov se itekako bliži.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Gerard Pique je dijete Barcelone. Karijeru je počeo u omladinskim selekcijama, ali je do prvog tima stigao zaobilaznim putem preko Manchester Uniteda i Zaragoze.

S katalonskim velikanom u čije redove se vratio 2008. godine osvojio je apsolutno sve. Odigrao je 606 utakmica i postigao je 52 gola.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Jakako
Stari mu je milijarder, šta je za njega 50milioncica
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti