Svima je jasno zašto se u Barceloni nadaju da će Pique ovog ljeta završiti karijeru

Izašao im je u susret, ali...

Svima je jasno zašto se u Barceloni nadaju da će Pique ovog ljeta završiti karijeru

Endin Čaušević

Poznato je da je Gerard Pique prošle godine napravio sjajan potez smanjenjem svoje plate kako bi Barcelona mogla registrovati nove igrače.

Pique je bio jedan od najplaćenijih igrača Barcelone, ali je pristao prošlog ljeta na prijedlog kluba da smanji svoju platu kako bi mogli registrovati nove igrače.

Iskusni defanzivac igrao je skoro besplatno prethodne sezone i pokazao je veliku ljubav prema klubu. Međutim, jasno je da će Barcelona kad-tad morati da isplati sav taj novac Piqueu.

Španski mediji su objavili prije nekoliko dana da je Barcelona dužna Piqueu čak 50 miliona eura, te će mu morati isplatiti taj novac kada on napusti klub.

Kako piše Mundo Deportivo nije tajna da se u Barceloni nadaju da bi Pique mogao već ovog ljeta da završi karijeru jer što duže bude igrao u dresu ovog kluba dug prema njemu će biti još veći.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Pique ima s Barcelonom ugovor na još dvije godine i ukoliko ga ispoštuje do kraja onda će ovaj klub morati da mu isplati čak 80 miliona eura koliko će mu biti dužni ako nastavi igrati.

On je poručio nedavno da nema namjeru da još uvijek završava karijeru i sigurno je da ćemo Piquea naredne sezone gledati ponovo u dresu Barcelone.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Miskolizac
Drvo toliko kosta..oj Boze dragi.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi