Trenutak kad je Bale sletio s druge planete: Legenda kaže da igrač Barcelone još trči...

Nezaboravan gol

Trenutak kad je Bale sletio s druge planete: Legenda kaže da igrač Barcelone još trči...

Admin Čaušević

Postoje golovili ili trenuci koji zauvijek obilježe karijeru jednog čovjeka. 

Gareth Bale je nakon devet godina napustio Real Madrid. Otišao je kao slobodan igrač nakon što mu je istekao ugovor.

Posljednje godine u dresu Reala za Velšanina su bile odbrojavanje do odlaska. Treneri na njega nisu računali, dok i on nije bio previše zagrijan da pokaže svoj kvalitet.

Kada je stigao u Madrid 2013. godine Bale je već u prvoj sezoni s Realom osvojio Ligu prvaka i Kup Kralja. Tada je bio zaista briljantan.

Možda i najbolji gol igrajući za Real je postigao u finalu Kupa Kralja 2014. godine kada je pretrčao tadašnjeg štopera Barcelone, Marca Bartru.

Bale se pretvorio u Usaina Bolta, katapultirao se u kontra napad, Bartra ga je pokušao izgurati, ali bezuspješno.

Oglasi

Velšanin je izašao van terena na nekoliko metera, ali je pokazao nevjerovatnu brzinu, stigao je prvi do lopte i na kraju je nekako poslao u loptu. Bio je to zaista nezaboravan gol.

Bale je s Realom osvojio ukupno 19 trofeja uključujući pet Liga prvaka. Još uvijek nije poznato gdje će nastaviti karijeru.

Od Los Blancosa se oprostio dirljivim oproštajnim pismom kojeg je objavio u srijedu na društvenim mrežama.

Bale je s Realom osvojio ukupno 19 trofeja uključujući pet Liga prvaka. Još uvijek nije poznato gdje će nastaviti karijeru.

"Želim da se zahvalim saigračima, prošlim i trenutnim, trenerima, osoblju i navijačima koji su me podržavali. Došao sam prije devet godina kao mladić koji je želio da ostvari svoj san da igra za Real Madrid."

"Da nosi iskonski bijeli dres, grb na grudima i igra na stadionu Santiago Bernabeuu, da osvaja titule i bude dio onoga po čemu je ponosan, da osvaja Ligu prvaka.

"Sada mogu da se osvrnem i kažem da je ovaj san postao stvarnost i mnogo više od toga. Biti dio ovog kluba, njegove historije i ostvariti ono što sam uspio kao igrač Real Madrida, bilo je nevjerovatno iskustvo koje nikad neću zaboraviti.

"Želim da se zahvalim i predsedniku Florentinu Perezu, Joseu Angelu Sanchesu i odboru koji mi je dao šansu da igram za ovaj klub. Zajedno smo uspjeli da stvaramo trenutke koji će zauvijek živjeti u historiji kluba i fudbala", poručio je 32-godišnjak.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

denimen9
Čovjek tek kada izgubi nešto, shvati vrijednost istog...
1 2
Ramo Legenda
@King_Kenny ni ovdje nisu svirali offside
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi