O Piqueu možete misliti šta hoćete, ali napravio je potez kao niko u svijetu fudbala

Barcelona ga je odbila

O Piqueu možete misliti šta hoćete, ali napravio je potez kao niko u svijetu fudbala

A. Čaušević

Gerard Pique je već mjesecima u centru pažnje. 

O Piqueu se najviše pričalo zbog raskida sa Shakirom nakon 12-godišnje veze te poprilično razuzdanog načina života.

Tako su se u medijima pojavljivale informacije da je za noć znao trošiti 2.000 eura te da su ti iznosi za njega smiješni zbog ogromnog bogatstva.

Govorilo se i da će iskusni štoper biti otpisan u Barceloni jer se klupskom rukovodstvu uopšte nije sviđalo što se iskusni štoper nalazi u žiži javnosti zbog nesportskih stvari.

"Samo naprijed! Dovedite najboljeg stopera na svijetu. Igrat ću kao starter", riječi su koje je tada defanzivac uputio Joanu Laportu.

Strasti su se smirile. Predsezona je počela i Pique je ostao ekipi, ali je evidentno da neće biti u Xavijevim užim opcijama.

Oglasi

Poznato je da Barcelona ima problema sa finansijama te ne može da registruje nove igrače pa su opet primorani da režu plate.

Prema pisanju lista AS tada je na scenu uskočio Pique koji se ponudio da igra besplano što je neviđen presedan u svijetu fudbala.

Ipak, u Barceloni su to odbili i tražili su od njega da pristane na novo smanjenje plate, ukupno treće u posljednje dvije godine.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Kada je potpisao posljednje produženje za vrijeme predsjednika Josea Bartomeua imao je platu od 28 miliona eura, a dada će u ugovoru koji važi do 2024. godine zarađivati mnogo manje.

Inače, sa 35 godina Španac je trenutno najstariji igrač u Barcinom rosteru. Za katalonski tim skupio je 602 nastupa i osvojio 30 trofeja.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Benz
Citave 2 000 za noc ? A jes trosadzija u pm
1 0
Realno01
Igrati besplatno u odredjenom periodu a ne da se odrekne tih primanja. Njemu i drugima kojima je srezana plata je Barca duzna isplatiti zaostatak u odredjenom vremenu.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi