Igrat će gotovo besplatno: Barcelona se gospodski zahvalila Piqueu
Foto - EPA

Nevjerovatan potez

Igrat će gotovo besplatno: Barcelona se gospodski zahvalila Piqueu

Midhat Šljivak

Defanzivac Barcelone Gerard Pique (34) još je jednom pokazao koliko voli klub.

Iskusni štoper odlučio je pomoći klubu da registruje nove igrače. Dogovorio je sa klubom značajno smanjenje plate kako bi Memphis Depay i Eric Garcia mogli biti registrovani i dostupni Ronaldu Koemanu već na utakmici protiv Real Sociedada.

A klub se Piqueu na ovom gospodskom potezu zahvalio na isto tako gospodski način. Na društvene mreže su postavili njegovu fotografiju na kojoj ljubi grb kluba.

Naravno, ovu fotografiju ne treba objašnjavati, a Piqueov potez jasno pokazuje koliko je zaljubljen u Barcelonu.

Iskusni defanzivac će u Barceloni igrati gotovo besplatno u odnosu na druge igrače. Plata će mu biti minimalna, ali kao znak zahvalnosti dobiti produžetak saradnje za još jednu godinu (2025.).

[twitter]https://twitter.com/ReshadRahman_/status/1426501011074584580[/twitter]

Pique je prošao omladinske selekcije Barcelone, a kao 17-godišnjak je otišao u Manchester United 2004. godine.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Međutim, četiri godine kasnije se vratio u Barcelonu i postao je dio jedne od najjačih ekipa svijeta u proteklih 20 godina.

Sa Barcelonom je Pique osvojio sve što je mogao. Postao je prava ikona kluba, odigrao je 566 utakmica i zabio je 49 golova.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

dinass
Ovako se postaje legenda kluba,mada ih i dalje ne podnosim
6 2
CJ1999
Jedina utjeha za navijace Barce je da ove sezone ne mogu nize past haha
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi