"Vrijeme je da krenemo dalje, od prošlosti se ne živi, a ispred nas su velike stvari"
Foto - EPA

Ronald Koeman najavio novu sezonu

"Vrijeme je da krenemo dalje, od prošlosti se ne živi, a ispred nas su velike stvari"

Midhat Šljivak

Barcelona u novu sezonu ulazi bez Lionela Messija.

Katalonski velikan morao se oprostiti od svoje najveće zvijezde koja je otišla u PSG, a pred start nove sezone i meč sa Real Sociedadom govorio je trener kluba Ronald Koeman.

Naravno, neizbježna je tema bio Messi o kojem je Nizozemac govorio na samom početku.

"Dosta se proteklih dana pričalo o Messiju, ali to je normalno s obzirom na ono što je učinio za klub. Više ga nema, ali tu su drugi igrači i imamo veoma jak tim i kada nam se vrate povrijeđeni igrači, imamo ekipu za trofeje", rekao je Koeman i nastavio je:

"Od sutra više nema izgovora. Imali smo dobru predsezonu bez Messija i moramo pokazati da smo krenuli dalje. Uvjeren sam da će navijači uživati sa ovom ekipom. Najbolja stvar je to što se navijači vraćaju. Za sve je bolno što je Messi otišao, nedostajat će nam, ali ne može se živjeti od prošlosti. Nadam se da će ovaj tim imati podršku navijača, ispred nas su velike stvari".

Oglasi

Istakao je Koeman kako bi volio da dovede još jednog napadača.

"Nedostaje nam napadač. Nemamo na raspolaganju Ansua, Dembelea i Aguera. Volio bih imati više igrača i veću konkurenciju, ali dosta zavisi od toga hoćemo li moći ikog potpisati".

Za sada će glavne napadačke uloge u timu imati Antoine Griezmann i Memphis Depay.

"Od Memphisa očekujem mnogo. Dosta dobro ga poznajem iz reprezentacije gdje je igrao sjajno. Isto ću mu tražiti i ovdje. Veoma je bitan".

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Griezmanna volim. On je igrač koji dosta pomaže kada nemamo loptu. Sad mora napraviti korak naprijed i treba shvatiti da može zauzeti Messijevo mjesto u ekipi. To je prednost za njega", istakao je Koeman.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ante G.
E ovo je razlika izmedju svijeta i balkana... Ode im najbolji igrac u istoriji fudbala, tri dana nakon toga ide recenica: Od proslosti se ne zivi, idemo dalje... A kod nas bosna i dan danas trazi pare, moljaka, poziva se na neku titulu od prije pola vijeka...
2 0
Messimagic
Upravo tako.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti