Novi video šokirao navijače: Pique radi sve ono što je igračima zabranjeno, a nikada nije kažnjen

Ponovo u centru pažnje zbog "hobija"

Novi video šokirao navijače: Pique radi sve ono što je igračima zabranjeno, a nikada nije kažnjen

E. Čaušević

Gerard Pique ispred sebe ima sigurno još nekoliko godina igračke karijere, ali se on odavno "bacio" na druge poslove u kojima je veoma uspješan.

Pique je pokazao da je odličan biznismen jer je s nekoliko svojih kompanija uspio da zaradi ogroman novac i nije čudo što je prije nekoliko mjeseci pristao da skoro besplatno igra za Barcelonu.

Španski defanzivac se u katalonski klub vratio na ljeto 2008. godine nakon što je nekoliko godina proveo u dresu Manchester Uniteda, ali nikada nije dobio pravu šansu u prvom timu engleskog kluba.

Povratak u Barcu za njega je bio odličan potez, te je već 13 godina standardan član prve postave. S Barcelonom i Španijom je osvojio sve što je mogao i zbog toga je sebi mogao priuštiti da se fokusira na neke druge stvari u životu.

Piqueu fudbal nije čini se više toliko prioritetan i razmišlja uveliko o tome čime će se baviti nakon što završi karijeru. Ima i dosta poseban odnos s katalonskim klubom zbog čega navijači vjeruju da će on sigurno jednog dana biti i predsjednik Barcelone.

Međutim, mnogima se ne sviđa činjenica da mu se često progleda kroz prste jer Pique ima neke hobije koje fudbaleri ne bi smjeli raditi dok su još vezani ugovorom za neki klub.

Oglasi

Fudbaleri u ugovorima imaju klauzule da ne smiju raditi opasne stvari i rizikovati povrede, ali Pique to baš i ne poštuje.

Pique je prije nekoliko godina bio u centru pažnje kada je na odmoru u Kataru vozio buggy s kojim se prevrnuo i na svu sreću nije bio povrijeđen, a čak je objavio tada video na društvenim mrežama tog događaja.

Ono što je prošlog mjeseca itekako naljutilo navijače Barcelone jeste činjenica da je Pique sa svojom porodicom išao na surfanje u Cantabriju iako se u tom trenutku oporavljao od povrede.

Oglasi

Piqueu je bilo zabranjeno da radi takve stvari pogotovo jer je u procesu oporavka, ali očito nije slutio da će ga fotoreporter "uhvatiti" na djelu. No, ni tada Barcelona nije kaznila iskusnog igrača.

Također, prije nekoliko dana Pique je objavio kako zajedno s još jednim pilotom uzlijeće s avionom što je bio novi "okidač" na velike kritike navijača Barcelone, ali i španskih medija.

Prošle godine je bio u centru pažnje kada je velikom brzinom projurio pored novinara na stadionu Barcelone sa svojim električnim biciklom, ali nije dobio ni upozorenje od kluba zbog toga.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Pique očito uživa da radi stvari koje su fudbalerima zabranjene jer je jasno da ga klub neće kazniti, a pogotovo nakon što je pristao da igra skoro besplatno za njih.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BogatiDijasporac
Zbog ovakvih Barca i jeste u totalnom raspadu. Misle da su 'bogovi'.
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi