Pique nije jedini plakao: Pustio je suzu jer je shvatio da i njega isto čeka i to veoma brzo

Emotivna noć u Barceloni

Pique nije jedini plakao: Pustio je suzu jer je shvatio da i njega isto čeka i to veoma brzo

Endin Čaušević

Gerard Pique sinoć je odigrao posljednju utakmicu u igračkoj karijeri na stadionu Camp Nou, a navijači Barcelone su mu priredili nevjerovatan oproštaj koji će pamtiti do kraja života. Pique nije mogao da sakrije svoje suze na kraju utakmice, ali nije bio jedini igrač Barce koji je zaplakao.

Iskusni španski defanzivac prije nekoliko dana iznenadio je fudbalsku javnost objavom da ide u penziju i da će protiv Almerije odigrati svoju posljednju utakmicu na stadionu Barcelone.

Pique se ove sezone nije previše naigrao, a i kada je bio na terenu nije blistao. Kap koja je prelila čašu kod njega bili su zvižduci od navijača na Camp Nou koje je nedavno dobio, te je to presudilo da napusti Barcelonu.

Međutim, malo ko je očekivao da će Pique završiti svoju karijeru na takav način i okačiti kopačke o klin, ali je do kraja ostao gospodin i pokazao je koliko mu Barcelona znači.

Oprostio je klubu sva dugovanja koja imaju prema njemu, a ta cifra premašuje čak 30 miliona eura. Na kraju je dobio oproštaj kakav je zaslužio na stadionu gdje je proveo skoro cijelu karijeru.

Pique je nakon sinoćnje utakmice protiv Almerije rekao nekoliko rečenica pred prepunim tribinama, te je jasno poručio da će se jednog dana sigurno vratiti u Barcelonu, a mnogi se nadaju da će to biti na mjesto predsjednika kluba.

Oglasi

Međutim, u centru pažnje posebno se našao jedan video kojeg je Barcelona objavila na društvenim mrežama.

To je bio trenutak kada je Pique zaplakao dok je davao izjavu na kraju utakmice, te se obraćao cijelom stadionu, ali mnogi su zapazili da on nije bio jedini igrač Barce koji je sinoć plakao.

U pozadini se vidjelo kako Jordi Alba plače dok se Pique oprašta od navijača i saigrača. Bilo je jasno da je i za Albu sve to bilo dosta emotivno s obzirom da je više od deset godina dijelio svlačionicu s Piqueom u Barceloni.

Također, mnogi smatraju da je Alba bio dosta emotivan i zbog činjenice da i njega brzo očekuje odlazak iz kluba i da je vjerovatno sinoć postao u potpunosti svjestan toga.

Opis nije dostupan.

Potražite više informacija na temu La Liga:

I Alba je uz Piquea igrač koji ove sezone nema ni približnu minutažu kao nekada, te španski mediji pišu već neko vrijeme da neće biti iznenađenje ukoliko ovaj iskusni lijevi bek već u januaru napusti katalonski klub.

Može biti slika sljedećeg: 4 ljudi i tekst

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Manager
YOUTUBE: Pike je najveći prevarant u fudbalu - Rade Bogdanović
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi