Pobjeda Barcelone u sjeni oproštaja Gerarda Piquea: Legenda s Camp Noua ispraćena ovacijama i suzama
Foto - EPA

Trijumf Katalonaca

Pobjeda Barcelone u sjeni oproštaja Gerarda Piquea: Legenda s Camp Noua ispraćena ovacijama i suzama

Midhat Šljivak

Barcelona je u 13. kolu La Lige na Camp Nou lagano savladala Almeriju s 2:0, a ovaj susret ostat će upamćen kao posljednji meč karijere čuvenog defanzivca Gerarda Piquea koji je ovacijama ispraćen s prepunog stadiona u Kataloniji.

Barcelona je lagano stigla do pobjede nad Almerijom. Bilo je 2:0 uz golove Ousmanea Dembelea i Frenkieja de Jonga.

Večeras je međutim sve bilo u znaku Gerarda Piquea. Nakon 616 utakmica u dresu katalonskog velikana odlučio je da završi karijeru i ispraćen je ovacijama u 84. minuti kada je u suzama napustio teren.

Barca je očekivano dominirala u ovom meču, a veliku šansu za vodstvo propustio je Robert Lewandowski u sedmoj minuti. Iako je Camp Nou tražio da Pique šutira, Lewa je uzeo loptu i promašio je penal nakon očajnog šuta.

Uzaludna je bila dominacija katalonskog kluba. Redale su se šanse pred golom Almerije, Ferran Torres je propustio nekoliko zicera, a 'veliku šansu u finišu prvog dijela propušta i Dembele koji je promašio prazan gol s nekoliko metara.

Almeria je imala jednu veliku šansu u prvom dijelu. Ipak, Ter Stegen spašava svoj tim i na odmor se otišlo rezultatom 0:0.

Oglasi

Samo što je počelo drugo poluvrijeme Barcelona je došla do vodstva. Ousmane Dembele se iskupio za promašaj iz prvog dijela i postiže pogodak za 1:0.

Nastavila je Barca s napadima i nakon ovog gola. Redale su se šanse, a drugi pogodak je stigao u 62. minuti. Frenkie de Jong postiže pogodak za 2:0.

Razlika je do kraja mogla biti i veća. Promašili su Katalonci veliki broj šansi i na kraju je ostalo konačnih 2:0 za Barcelonu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

S ova tri boda Barcelona je preuzela vrh tabele ispred Real Madrida. Katalonci imaju 34 boda, dva više od Kraljeva koji imaju utakmicu manje.

La Liga, 13. kolo:
Barcelona - Almeria 2:0 (Dembele 48', De Jong 62')

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Adrian
Komedija od kluba.
4 4
ubnt2
Hvala Geri.+3!
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi