Na svijetu je samo Mbappe bolji od njega, ali poziv na Svjetsko prvenstvo nije dobio
Najbolji je strijelac brazilske Serije A, ali to nije dovoljno za poziv u reprezentaciju Argentine.

Jedan od najboljih strijelaca u 2022. godini

Na svijetu je samo Mbappe bolji od njega, ali poziv na Svjetsko prvenstvo nije dobio

Eldar Ganibegović

Era Cristiana Ronalda i Lionela Messija polako se bliži svom kraju, a novi udarni dvojac svjetskog fudbala su Kylian Mbappe i Erling Haaland. Ove godine po broju golova jedan čovjek je rame uz rame s njima, ali to nije bilo dovoljno da ga njegova reprezentacija povede u Katar.

Nije toliko u centru pažnje kao Haaland i Mbappe, ni blizu, no po broju golova je rame uz rame s njima.

Riječ je o argentinskom napadaču Germanu Canu (34 godine), koji igra za brazilski Fluminense i zabija kao na pokretnoj traci. 

Iako u prosjeku zabija jedan gol sedmično, ove godine Cano neće biti u sastavu Lionela Scalonija za Svjetsko prvenstvo u Kataru.

Cano je u ovih 11 mjeseci za Fluminense zabio 43 gola, što definitivno malo kome može poći za rukom.

Nakon posljednjeg pogotka protiv Goiasa, Cano je izjednačio broj golova u jednoj sezoni u Brazilu koji su dijelili Gabriel Barbosa i Neymar.

Iskusni napadač prvi je strijelac brazilskog prvenstva s 25 golova. Također je postigao pet golova u Kupu Brazila, još četiri u prvenstvu Carioca, tri u Taca Guanabri, plus po tri u Sudamericani  i Libertadoresu.

Kada je 2022. godina u pitanju, najbolji strijelac je Kylian Mbappe. Za PSG i Francusku on je ove godine postigao 46 golova, a na Svjetskom prvenstvu, gdje će braniti titulu, ima priliku da taj broj dodatno poveća.

Iza Mbappe i Cana nalazi se Erling Haaland koji je za Borussiju, Manchester City i Norvešku ove godine postigao 42 gola u svim takmičenjima.

Za Erlinga Haalanda sada slijedi pauza, s obzirom na to da se Norveška nije kvalifikovala na Svjetsko prvenstvo. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi