PSG zabija nož u leđa Mbappeu: Riješit će se "hirovitog djeteta" radi dečka koji nije imao ništa!

U sve je upetljan i Neymar

PSG zabija nož u leđa Mbappeu: Riješit će se "hirovitog djeteta" radi dečka koji nije imao ništa!

A. Čaušević

U PSG-u ozbiljno razmišljaju o zamjeni za Kyliana Mbappea te su po tom pitanju već napravljeni prvi potezi. Odabrali su fudbalera koji će ga naslijediti, a prema nekim izvorima u sve je uključen i Neymar.

Nakon turbulentnog starta sezone posljednjih sedmica stvari između PSG-a i Mbappea su se smirile. "Hirovito dijete" kako su ga prozvali pariški mediji je učestvovao u nizu kontroverzi što je sve uticalo i na njegovu reputaciju.

Imao je i dosta problema sa pojedinim saigračima, prije svih Neymarom, ali čini se da su se i tu stvari smirile, barem javno. Ali kako se bliži novi prijelazni rok ne isključuje se da Mbappe odluči otići.

Mbappe je već ranije nagovještavao mogući odlazak pa se u PSG-u ne žele uhvatiti nesprememnim i već rade na njegovoj zamjeni, odnosno na angažovanju Neymarovom bliskog prijatelja Neymara.

Na Parku prinčeva su odabrali Richarlison kao naredno pojačanje te uopšte neće spriječavati Mbappea da ostane ukoliko francuski suprstar odluči da napusti klub.

Oglasi

Parižani su Brazilca htjeli dovesti još ljetos, ali ostanak Mbappea im jep rominio planove, međutim ubrzo bi mogao uslijediti novi pokušaj, a ključno bi moglo biti prijateljstvo sa Neymarom.

Pariški Sveci žele igrača koji bi se brzo adaptirao u ekipi, a i sam izbor Richarlisona upućuje na to da bi Neymar mogao ostati duže u PSG-u od samog Mbappea.

Inače, Richarlison ove sezone nastupa za Tottenham gdje je stigao ljetos iz Evertona za 70 miliona eura. Našao se i na spisku selektora Brazila za mečeve Svjetskog prvenstva.

Ovaj 25-godišnjak je imao itekako teško djetinjstvo. Kao dječak je izabrao da živi s ocem jer mu majka nikad ne bi dozvolila da gleda i trenira fudbal.

Oglasi

"Moje djetinjstvo bilo je vrlo siromašno, rođen sam u gradu na sjeveru države Espírito Santo, na jugoistoku Brazila. To je malo selo, gdje mnogo ljudi radi u polju i velika je neimaština.

"Sjećam se da sam kao dijete vidio svog oca kako cijeli dan radi kako bi platio račune i svaki mjesec je bilo teško imati novca za najmanje stvari, čak i ako se trudio. "

"I vrlo brzo sam počeo raditi i pomagati, prodavao sam slatkiše, sladolede, a kao tinejdžer sam skupljao kave s djedom."

"Moja braća i ja živjeli smo u opasnom području, vidio sam toliko loših stvari poput droge i nasilja."

"Jednog sam se dana vraćao kući iz škole s prijateljima i jedan tip je mislio da prodajem drogu u njegovom kraju."

[instagram][instagram]https://www.instagram.com/p/CjnOGqKKvUz/?hl=en[/instagram][/instagram]

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"Uperio mi je pištolj u glavu i prijetio mi, ali hvala Bogu imao sam mirnu dušu objasniti da idem na fudbalsko igralište i da ne prodajem drogu i ne drogiram se.

"Htjeli su me upucati, ali nogomet mi je doslovno spasio život. Pustio me je, ali sam se jako uplašio", ispričao je sjajni ofanzivac.

Top Komentari

Klicko
Pa postoji li ijedan fudbaler koji je imao šta jesti tobejarabi
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi