Mbappe se povrijedio, Francuzi problijedili

Opravdano panika

Mbappe se povrijedio, Francuzi problijedili

Edmir Škorić

Nogometaši PSG-a danas su s 2:1 pobijedili Lorient u gostima u 14. kolu Ligue 1, ali svi su zabrinuti zbog povrede Kyliana Mbappea.

PSG je imao dosta problema u Lorientu, što je i bilo za očekivati s obzirom da je rival bio sjajni tim koji je na četvrtom mjestu ligaške tabele, ali Parižani su ipak upisali pobjedu.

U vodstvo ih je doveo Neymar nakon samo devet minuta igre, ali je u 53. minuti Moffi izjednačio na 1:1. Ipak, Pereira u 81. minuti postiže gol za novo vodstvo, na kraju i pobjedu lidera na tabeli.

Parižani su trenutno na 38 bodova, imaju pet više od Lensa i čak 11 od trećeplasiranog Rennesa, koji istini za volju ima i utakmicu manje. Lorient je četvrti sa 27 bodova. PSG je i dalje jedini neporažen tim u Francuskoj.

Ono što je sada sve zabrinulo u Francuskoj je povreda Kyliana Mbappea. Prva zvijezda nacionalnog tima zadobila je povredu. Mbappe je u 85. minuti napustio teren i otišao direktno u svlačionicu.

Didier Deschamps, selektor francuske reprezentacije, 9. novembra u 20:00 sati objavit će svoj popis za Svjetsko prvenstvo 2022. godine.

Oglasi

Plavci će takmičenje započeti 22. novembra u 20 sati protiv Australije, a u grupi su još Danska i Tunis.

Mbappe se smatra jednom od najvećih zvijezda koje se očekuju na Mundijalu, ali dvije sedmice prije početka turnira, opravdan strah u Francuskoj.

Bio bi ovo veliki udarac za bivšeg svjetskog prvaka, naročito ako se u obzir uzme da su već otpali Paul Pogba i N'Golo Kante.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

U tekućoj sezoni Mbappe je je na 18 mečeva dao čak 18 golova i ima pet asistencija. Vodeći je strijelac Ligue 1 sa 11 golova, a u Ligi prvaka sa sedam.

U dresu Francuske debitovao je 2017. godine i već ima 28 golova na 59 nastupa, a tek su mu 23 godine.

Top Komentari

Elber7
To bi im bilo najvece pojacanje da se on povrijedio.
1 2
nakopitam
Francuzi bez ovog cige su duplo jaci. Nek mole boga da on ne igra.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi