Gerrard debitovao golom, Hušidić iznudio penal

Sjajna utakmica u Los Angelesu

Gerrard debitovao golom, Hušidić iznudio penal

Los Angeles Galaxy i San Jose Earthquakes su sinoć odigrali sjajnu utakmicu u kojoj je viđeno sedam pogodaka.

Iako su gosti vodili sa 2:0, Galaxy je na kraju slavio sa 5:2, a meč će ostati upamćen po debitantskom pogotku Stevena Gerrarda u dresu svog novog kluba.

Amarikwa je u 22. i 25. minuti pogađao za San Jose, koji je stigao do 2:0, ali se Galaxy ekspresno vratio u meč. U 30. minuti je Keane sa bijele tačke smanjio rezultat na 2:1, da bi sedam minuta kasnije Steven Gerrard poravnao rezultat. Golu je prethodio pas Adisa 'Baggia' Hušidića, koji je pružio vrlo dobru partiju.

U 64. minuti, Robbie Keane je postigao svoj drugi gol na utakmici na asistenciju Gerrarda. Igrao se 79. minut kada je dosuđen novi jedanaesterac za Galaxy, kojeg je iznudio Hušidić. Keane je bio siguran i kompletirao svoj hattrick.

Konačan rezultat utakmice postavio je u 90. minuti Lletget, koji je glavom matirao Binghama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.