Gerrard najavio kraj igračke karijere

Baca se u trenerske vode

Gerrard najavio kraj igračke karijere

Edmir Škorić

Legenda Liverpoola Steven Gerrard najavio je kraj igračke karijere.

Gerrard je prošle godine napustio Liverpool i potpisao je za MLS ekipu La Galaxy, ali se vratio u Liverpool kako bi odradio pripreme s Jurgenom Kloppom.

U razgovoru za Daily Telegraph najavio je kraj uspješne karijere i početak trenerske.

"Nisam sto posto siguran, ali mislim da će ovo vjerovatno biti moja posljednja godina u ulozi igrača", rekao je Gerrard, dodavši:

"Razgovarao sam s Kloppom. Nisam imao nikakvu ponudu, ali u klubu su mi javili kako su spremni da se vratim. Ja ću uvijek biti naklonjen Liverpoolu i praktično odmah želim da krenem s radom kako bih stekao što više iskustva. Želim ići po klubovima, gledati menadžere i učiti".

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Žalim što se nisam zanimao za taj posao sa 21 godinom. Sve to vrijeme izgubljeno u hotelima... Gledao sam Sopranose i Office, a bolje da sam se školovao i učio za trenera, sada bi sve bilo lakše", dodao je Gerrard.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi