Gerrard proglašen za najboljeg igrača Engleske

"I dalje osjećam da mogu još"

Gerrard proglašen za najboljeg igrača Engleske

A. Haznadarević

Kapiten Liverpoola Steven Gerrard, proglašen je za najboljeg igrača Engleske u protekloj godini.

Veliki kapetan Redsa je bio ponajbolji igrač Gordog albiona na Euru, s obzirom na to da je zaslužan za sva tri pogotka svoje momčadi u Ukrajini i Poljskoj upisavši tri asistencije.

 

"U Stevenu mladi igrači mogu da vide nekoga ko iza sebe ima 100 mečeva i sigurno u sebi misle kako je i on počeo u isto vreme kada i oni, ali je i dalje tu, 14 godina kasnije. U njegovom slučaju, veliki entuzijazam i strast prema ovoj igri, ga razlikuju od ostalih, i to može da prenese ostalim igračima. On je ujedno i igrač koji može da doprinese igri na svim dijelovima terena, od odbrane do napada i mislim da će igrati još dosta godina", nahvalio je selektor Roy Hodgson svog veznjaka.

 

S druge strane Gerrard je priznao da osjeća veliki ponos kada nosi dres nacionalne selekcije:

 

"I dalje osjećam da mogu još, radujem se svakoj slijedećoj utakmici kao da mi je debi. Svaki put kada obučem dres Engleske, osjećam veliki ponos".

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

 

U izboru za najboljeg igrača Engleske, Gerrard je iza sebe ostavio Dannyja Welbecka, te Ashleyja Colea, koji je zauzeo treću poziciju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.