Gervinho donio pobjedu Slonovima, veliki promašaj Adebayora

Obala Slonovače - Togo 2:1

Gervinho donio pobjedu Slonovima, veliki promašaj Adebayora

Edmir Škorić

Prvi susret grupe D Afričkog kupa nacija odigrali su Obala Slonovače i Togo, a Gervinho je u samoj završnici zabio za trijumf Slonova.

Na stadionu Royal Bafokeng u Phokengu snage su odmjerili favoriti turnira na Crnom kontinentu. 

 

Nakon svega 90 sekundi igre veliki promašaj Emmanuela Adebayora. Tottenhamov napadač izašao je sam pred golmana Boubacara Barryja, ali previše je oklijevao i na kraju je propala velika prilika da na otvaranju utakmice dovede Togo u vodstvo.

 

Samo šest minuta kasnije uslijedila je kazna. Gervinho je s desne strane poslao povratnu, veznjak Manchester Cityja Yaya Toure silovitim udarcem pogodio za 1:0. 

 

U samoj završnici prvog dijela Togo je izjednačio. Serge Gakpe je izveo korner s desne strane, na kraju lopta došla o Jonathana Ayitea, koji je bio siguran za poravnanje.

 

Činilo se da će to ostati konačan rezultat, ali u samoj završnici Arsenalov napadač Gervinho, asistent prvog gola, postiže pogodak za veliko slavlje Slonova. 

 

U drugoj utakmici grupe D od 19 sati sastaju se Tunis i Alžir, kojeg s klupe predvodi bh. stručnjak Vahi Halilhodžić.

 

Afrički kup nacija, grupa D:

Obala Slonovače - Togo 2:1 (Toure Y. 8, Gervinho 88/ Ayite 45)

Tunis - Alžir

 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti