Nemoćna Barcelona izgubila u predgrađu Madrida, Miralemu Pjaniću ni minuta

La Liga

Nemoćna Barcelona izgubila u predgrađu Madrida, Miralemu Pjaniću ni minuta

E. Škorić

Getafe je priredio iznenađenje u šestom kolu španske La Lige, pošto je savladao Barcelonu s 1:0.

Duel se igrao na Alfonso Perez stadion u madridskom predgrađu, gdje Barca odavno nije poražena, no Katalonci su večeras očajnom partijom ostali bez ijednog boda.

U prvih 45 minuta nekoliko velikih šansi i jedan ogroman promašaj Griezmanna, koji je kažnjen u 56. minuti, kada je Jaime Mata iskoristio penal za Getafe i donio svom timu pobjedu. Prethodno je Frenkie de Jong jednim nesmotrenim potezom omogućio najstrožu kaznu za Getafe.

Nakon primljenog gola Barcelona je pokušala da se vrati, imala dvije sjajne prilike u samoj završnici, ali način na koji je večeras igrala definitivno nije dovoljan da se zabije gol bilo kome, pa i Getafeu, koji je ostvario velika tri boda.

Iako je Ronald Koeman iskoristio svih pet izmjena, bh. reprezentativac Miralem Pjanić ni večeras nije dobio priliku.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Barcelona je nakon šest kola, doduše sa utakmicom manje od ostalih, tek na devetom mjestu i ima sedam bodova, dok je Getafe na drugom mjestu sa 10 bodova, koliko ima i vodeći Real Madrid, zatim trećeplasirani Cadiz i četvrtoplasirana Granada.

Barceloni slijedi meč u Ligi prvaka protiv kijevskog Dynama, a zatim El Clasico protiv Real Madrida narednog vikenda.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

MirzaBarucic
Jbo mu Puig majku narandžastu. Drži Pjanića na klupi, Busquets i De Jong dva, tri dodavanja ne znaju. Navijač sam Blaugrane, ali neka su izgubili. Posebno mi je drago što je njegov žvaljavi sunarodnjak De Jong skrivio penal.
20 7
Goran3
Dobra Barcelona ove godine gube minimalnim rezulatom napredak se vidi..
13 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi