Getafe u dvije minute slomio otpor Betisa

Osvojili nova tri boda

Getafe u dvije minute slomio otpor Betisa

E. Čaušević

Fudbaleri Getafea danas su na svom terenu pobijedili Betis sa 2:0 u okviru desetog kola španske La Lige.

Getafe je nakon četiri utakmice konačno uspio da dođe do pobjede i tri boda, dok je za Betis ovo treći uzastopni poraz. Ove ekipe odigrale su danas nevjerovatno borbenu utakmicu, a na kraju je Getafe zasluženo pobijedio jer je imao dosta više prilika na ovom meču.

Domaći su u prvom dijelu utakmicu propustili nekoliko sjajnih prilika, a najviše je golu gostju prijetio Angel. Iako su igrači Betisa nešto otvorenije zaigrali u nastavku meča to im se nije baš isplatilo jer je Getafe za dvije minute riješio pitanje pobjednika.

U 60. minuti utakmice Getafe je poveo sa 1:0, Angel je je upisao asistenciju, a mrežu Betisa zatresao je Molina. Samo dvije minute kasnije bilo je sve riješeno jer je Foulquier pogodio za konačnih 2:0.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Getafe je sada na osmom mjestu sa 15 bodova, dok je Betis na 13. poziciji sa tri boda manje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi