U madridskom klubu su shvatili da imaju sve manje navijača, a onda je uslijedio kontroverzan potez

Promotivni video izazvao kontroverze

U madridskom klubu su shvatili da imaju sve manje navijača, a onda je uslijedio kontroverzan potez

E. Škorić
Teme:

Klub iz Madrida našao se u žiži javnosti zbog toga što je angažovao Masona Greenwooda, otpisanog napadača Manchester Uniteda koji je optužen za silovanje. No, to nije najkontroverznije što su uradili u svojoj prošlosti.

Engleski napadač odlazi u Getafe na posudbu, a United ga zbog zakonskih problema nije želio ostaviti u svojoj ekipi.

Ovaj mladi nogometaš prošao je pravi pakao u protekle dvije godine. Određeni period boravio je iza rešetaka zbog optužbi da je prebio djevojku i pritom je silovao.

United ga je odmah suspendovao. Više od godinu dana Greenwood nije igrao nogomet i zaustavila se jedna velika karijera u najavi.

Engleski sud ga je prije nekoliko mjeseci oslobodio od svih optužbi, no i pored toga u Manchester Unitedu su bili voljni da ga puste u neki drugi klub. Odlučili su ga poslati na posudbu, a interesantno da je na kraju završio u Getafeu.

Osmišljena je i aplikacija poput Tindera za spajanje navijača Getafea

U Getafeu su podijeljena mišljenja, jedni smatraju da je sjajna stvar što je stigla tako velika zvijezda i sjajan igrač, drugi su ogorčeni i smatraju da nije bilo smisla angažovati nekoga ko je optuživan za najgore stvari.

Oglasi

Interesantan je odabir novog kluba, ali i priča koja postoji vezana za Getafe. Naime, ovaj klub je svojevremeno kreirao "film o zombiju za odrasle" i to kako bi pozvao navijače da doniraju spermu kako bi povećali posjećenost s novom generacijom navijača.

Dogodilo se to 2011. godine. Htjeli su u Getafeu veći broj sezonskih ulaznica jer su primijetili da njihova posjećenost konstantno opada, pa su objavili video na kojem pozivaju navijače da doniraju spermu kako bi se iz toga proizvelo što više navijača koji će navijati za Getafe.

Bezobrazni video počinje snimkom prazne tribine, a glas nad glavom kaže: "Postoji problem: nema nas mnogo". Onda se kamera spusti do međunožja muškarca.

Onda vidimo čovjeka u klinici za donatore sperme, gdje je predao DVD pod nazivom "Zombies Calientes de Getafe". Film za odrasle iz 1970-ih prikazuje mlade žene - sa suvenirnicama iz Getafea - kako piju napitak koji ih pretvara u zombije lude od seksa.

Scena iz kontroverznog filma

Ideja je bila da muškarac uz pomoć ovog erotskog filma nema problema sa doniranjem sperme. Prije nego što shvatimo, žena drži bebu s porukom: "Što više, to bolje."

Direktor marketinga ovog kluba José Antonio Cuetara rekao je da je film "kontroverzan, ali vrlo dobar".

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Ako kampanja bude uspješna, morat ćemo izgraditi veći stadion!", poručio je Angel Torres, čovjek koji je snimao kontroverzni film.

Osim toga, Getafe je svojevremeno formirao apikaciju za upoznavanja, sličnu Tinderu, a bio je upravo cilj da se osobe spoje i da od svega toga nastane neki novi navijač Getafea u budućnosti... Jesu li ove ideje na kraju i uspjele, nije poznato.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi