Neki će reći "srce šampiona", a neki "igra se dok Real ne zabije" - Jude Bellingham!

Getafe ima za čim da žali

Neki će reći "srce šampiona", a neki "igra se dok Real ne zabije" - Jude Bellingham!

E. Ganibegović

Nakon tri uvodne pobjede, došao je i red na prvi kiks Real Madrida. Barem se tako mislilo sve do duboko u sudijsku nadoknadu, kada se ponovo ukazao Jude Bellingham i donio Kraljevima pobjedu od 2:1 protiv Getafea u 4. kolu Primere. 

Gosti su poveli u 11. minuti. Nakon loše reakcije odbrane domaćeg tima, Borja Mayoral dolazi do lopte i pogađa za 0:1.

Slavlje na Bernabeu u 24. minuti kada je sudija Lopez dosudio penal za Real Madrid nije dugo trajalo. VAR je umiješao svoje prste u tu odluku i ona je na kraju poništena.

Mogao je Real Madrid do izjednačenja u 33. minuti. Netipično glavom, pokušao je Luka Modrić, ali je David Soria sjajno zaustavio pokušaj hrvatskog veznjaka.

Junak prve tri utakmice, Jude Bellingham, pred kraj prvog dijela pokušao je da iznudi penal, ali je Mario Melero Lopez samo pokazao da se igra nastavi.

Oglasi

Do izjednačenja Real Madrid dolazi na samom otvaranju drugog dijela. Igrala se 47. minuta kada je Joselu jednu odbijenu loptu pospremio u mrežu gostiju, VAR je provjeravao i ovu situaciju zbog mogućeg ofsajda, no gol je priznat.

Nakon samo nekoliko minuta zamalo potpuni preokret. Toni Kroos je opalio s ruba kaznenog prostora i pogodio stativu, a isti igrač pokušava i nekoliko trenutaka nakon toga, no brani Soria.

Kombinacija okvir gola - odbrana Sorije i desetak minuta kasnije, kada je Carvajal pogodio stativu, a Soria zaustavio udarac Joselua.

Kada se mislilo da će Real Madrid ostati bez dva boda u ovom meču, ponovo se ukazao čudesni Jude Bellingham. Englez je pogodio u petoj minuti sudijske nadoknade i donio Real Madridu 4. vezanu pobjedu, te bio strijelac i junak Reala na svim dosadašnjim mečevima u Primeri. 

Mogao je Real Madrid na kraju i do trećeg pogotka, ali u desetoj minuti sudijske nadoknade Rodrygov udarac odsjeo je na prečki gostujućeg gola. 

Oglasi

Sve u svemu zaslužena pobjeda Real Madrida. Tri puta je ovaj tim pogađao okvir gola, uz još neke sjajne šanse poput one Modrićeve, a junak je opet bilo ovoljetno pojačanje iz Borussije Dortmund. 

Real Madrid je tako s 12 bodova prvi na tabeli i tu će i ostati nakon ovog kola. Getafe je na 13. mjestu s četiri osvojena boda.

U narednom kolu, poslije reprezentativne pauze, Real Madrid dočekuje Real Sociedad, dok će Getafe ugostiti Osasunu.

Jude Bellingham je s pet golova iz četiri meča prvi strijelac lige. Ima i jednu asistenciju. Prate ga sa po tri Kubo iz Sociedada i Morata iz Atletico Madrida. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Primera, 4. kolo:

Real Madrid - Getafe 2:1 (Joselu 47', Bellingham 90+5'; Mayoral 11')

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1663816644
A autor ovog članka ne podnosi najveci klub na svijetu.
5 2
user1692778042
Gledao sam tekmu, sve je bilo regularno. Real puno bolji bio svakako zasluženo.
5 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi