Za ikonski dres ponudili mu 10.000 eura i novijeg Golfa: "Nikada ga ne bih prodao"

Strastveni kolekcionar iz Turske

Za ikonski dres ponudili mu 10.000 eura i novijeg Golfa: "Nikada ga ne bih prodao"

Edmir Škorić

Jedan strastveni kolekcionar dresova u Turskoj odbio je da proda dres Georghea Hagija.

Zahvaljujući sjajnim partijama slavnog Rumuna Galatasaray je krajem 90-ih i početkom 2000-ih bio jedan od najjačih timova u Evropi.

Dres koji je Hagi nosio u sezoni 2000/2001, kada je Galatasaray pobjedom nad Real Madridom (2:1) osvojio Superkup Evrope, danas vrijedi pravo bogatstvo, a posjeduje ga navijač Dogukan Yegul, koji je skuplja dresove dugi niz godina.

Ima preko 300 dresova, uključujući i dres rumunske legende. Dres je dobi ood svog oca, koji je isti d obio od porodičnog prijatelja, a zadržao ga je onakvog kakav je i bio - pun znoja i blata.

S vremenom je dobio brojne ponude za taj dres, ali nikada nije htio da ga proda.

Oglasi

"Dobio sam mnogo ponuda za Hagijev dres, posljednjih mjeseci nuđen mi je Golf 2016. godište i 10 hiljada eura, ali nikada nisam razmišljao da ga prodam", rekao je Dogukan.

Navijač ima impresivnu kolekciju, koja se sastoji od nekoliko važnih stvari iz novije povijesti turskog nogometa. Sve je počelo kao igra i preraslo u pravu strast.

"Počeo sam s ambicijom i ta strast traje već pet godina. Trenutno već imam 300 dresova turskih klubova", dodao je.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Pedesetsedmogodišnji Hagi za Galatasaray je igrao od 1996. do 2001. godine i tu je i okončao karijeru, a prije toga bio je igrač Barcelone, Brescije, Real Madrida i Steaue.

Od 2001. godine bavi se trenerskim poslom, a od 2021. godine je trener Farul Constante. Između ostalih trenirao je i to u dva mandata nogometaše Galatasarayja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi