Sin najveće rumunske legende uskoro potpisuje za Barcelonu?

Katalonci spremili novac

Sin najveće rumunske legende uskoro potpisuje za Barcelonu?

Čelnici Barcelone se nadaju da će pobijediti konkurenciju i ovog ljeta osigurati potpis talentovanog rumunskog "playmakera" Ianisa Hagija.

Ovaj 20-godišnjak je uspio mladu selekciju svoje zemlje odvesti do polufinala Evropskog prvenstva, ali je Rumunija u četvrtak ipak zaustavljena - od strane vršnjaka iz Njemačke.

Španski Diaro Sport sada prenosi navode rumunskih medija da bi Barcelona u skoro mogla platiti osam miliona eura za Hagijev potpis.

Inače, mladi Hagi je trenutno član rumunskog Viitorula, kluba koji je prošlog ljeta za njegov transfer iz Fiorentine izdvojio dva miliona eura.

Zanimljivo, trener Viitorula je njegov otac, najbolji rumunski fudbaler svih vremena, Gheorghe Hagi.

Gheorge Hagi je svojevremeno (osamdesetih i devedesetih godina prošlog vijeka) bio jedan od najboljih igrača u Evropi. Mladi Ianis igra na sličnoj poziciji kao i Gheorghe, te je naslijedio njegovu tehničku nadarenost.

Inače, za mladog Ianisa su zainteresovani još neki klubovi, poput Ajaxa i Seville.

"Rekao sam mu da izabere Sevillu, jer bi tamo dobro prošao. Šta više, španski fudbal je savršen za rumunske fudbalere. Vidjet ćemo da li će poslušati moj savjet", izjavio je selektor A reprezentacije (Ianis je već skupio pet nastupa) Rumunije Cosmin Contra, nakon što su se pojavile špekulacije o interesu za mladog Hagija.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ipak, sada se Barcelona nada da će uspjeti pobijediti konkurenciju i osigurati potpis mladog Rumuna.

Njegov otac Gheorghe Hagi je svojevremeno nosio dres Barcelone, a nešto ranije je bio član i najvećeg rivala katalonskog kluba, Real Madrida.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi