Giaccherini srušio Bagnija

Postigao najbrži gol za Italiju

Giaccherini srušio Bagnija

Edmir Škorić

Eamnuele Giaccherini je postigao najbrži gol Italije u povijesti u prijateljskom susretu kod Haitija.

Italija je remizirala s Haitijem (2:2). Azzurri su ostali bez pobjede u Rio de Janeiru u posljednjih pet minuta (nakon 2:0 vodstva). Giaccherini je pogodio u 19. sekundi, što ranije nije za nogom polazilo nijednom italijanskom igraču. Salvatore Bagni je protiv Meksika 1984. zabio gol u 20. sekundi.

"Sretan sam! Lijepo je znati da si autor najbržeg pogotka za Italiju, ali rezultat se broji i nadam se da  će nam ovaj remi dati neke zaključke i pomoći nam u Kupu konfederacija", izjavio je Giaccherini, dodavši:

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Ne znam zašto bi neko pomislio da bi mogli dobiti 7:0. Svaka utakmica je teška. Italija danas nije odigrala slabu utakmicu. Poveli smo, stvorili više šansi i bili na 2:0. Umor i pad koncetracije u završnici su doveli do dva gola protivnika".

"Italija može i mora bolje", dodao je.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.