Čuveni Zola ne vjeruje šta su uradili slavnom Vatrenom: "Bio je duša ekipe, vođa i to dopuste"
Ftoo: Pixsell

Oglasio se Italijan

Čuveni Zola ne vjeruje šta su uradili slavnom Vatrenom: "Bio je duša ekipe, vođa i to dopuste"

Admin Čaušević

Reprezentacija Hrvatske u svojim redovima ima niz fantastičnih fudbalera, a legendarni Gianfranco Zola posebno žali za jednim Vatrenim. Sada se čuveni Italijan i oglasio razočaran šta se hrvatskom fudbaleru desilo u klubu. 

Marcelo Brozović - Mateo Kovačić - Luka Modrić je jedan od najboljih veznih redova u reprezentativnom fudbalu, ako ne i najbolji. Međutim, na Evropskom prvenstvu im baš i ne cvjetaju ruže.

I dok Zlatko Dalić ne mijenja mišljenej te im i dalje maskimalno vjeruje, to nije bio slučaj sa Chelesajeam koji se prošlog ljeta prema mišljenju Zole olako riješio Kovačića.

Legendarni fudbaler Placava sa Stamford Bridgea je kritikova klupsko rukovodstvo što su dozovili da se proda Kovačić kao i još nekoliko iskusnih igrača poput Kaija Havertza i Jorginha.

Zola je za Kovačića kazao da je bio duša ekipe i na neki način vođa te da se njegovim odlaskom u Manchester City izgubilo mnogo toga.

"Chelsea je imao tešku sezonu, posebno na početku, ali su se dosta promijenili kako je sezona odmicala, rekao je Zola te nastavio:

Oglasi

"Stavili su mnogo mladih igrača u tim, a izgubili dosta iskusnih poput Jorginha, Havertza i Kovačića"

"Izgubili su igrače koji su bili duša tima, vođe, pa je trebalo vremena da se pokrenu, ali je Maurizio Pochettino uspio i to je na kraju dobro funkcionisalo."

Kovačićev transer u Manchester City je iznosio 29 miliona eura, a već u prvoj sezoni na Etihadu uspio je postati šampion Engleske.

Sa druge strane Chelsea je uspio nekako izboriti Konferencijsku ligu, ali je svejedno promijenio trenera pa je Pochettina naslijedio Enzo Maresca.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Riječi hvale za hrvatskog veznjaka imao je i Pep Guradiola. Španac je posebno istakao završnicu sezone hrvatskog veznjaka.

"Kada igra, jer mi igramo na određeni način, on to radi jako dobro. Njegov doprinos, pogotovo u zadnjim utakmicama, bio je jako važan, mijenjao je igu. U tom smislu, stvarno je dobro", rekao je Guardiola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi