Igrač Reala je prije deset dana rekao da mu je Kovačić najbolji prijatelj, sad ga je hladno prodao!

Važniji mu je klupski uspjeh

Igrač Reala je prije deset dana rekao da mu je Kovačić najbolji prijatelj, sad ga je hladno prodao!

Admin Čaušević

Jedan od tragičara Manchester Cityja u raspucavanju penala protiv Real Madrida je bio i Mateo Kovačić kojeg je zanimljivo "prodao" čovjek kojem je Hrvat najbolji prijatelj u fudbalu, međutim klupski uspjeh mu je na prvom mjestu.

Manchester City nije uspio odbraniti trofej Lige prvaka nakon što je zaustavljen u četvrtfinalu. Građani su (ne)zasluženo eliminisani od Kraljeva i to na penale.

Antonio Rudiger je zabio ključni penal u raspucavanju. Luki Modriću je zbog promašaja pao kamen sa srca, a Kovačića je sa druge strane obuzelo veliko razočarenje.

Zanimljivo da je Rudiger prije deset dana uoči dvomeča sa Građanima za Kovačića kazao da mu je najbolji fudbalski prijatelj, ali kad su počeli penali izdao ga je.

Naime, Rudiger je kao što se može vidjeti na snimcima pokazivao golmanu Luninu gdje će hrvatski veznjak šutirati, da bi Ukrajinac uspio odbraniti udarac Hrvata.

Iako su odlični prijatelji van terena, njemački štoper nije previše prezao da izda Kovačića i njegove namjere. Stavio je Real na prvo mjesto i dodatno porastao u očima navijača Kraljeva.

Oglasi

Nije poznato kako je Kovačić reagovao na "izdaju", ali teško je vjerovati da će Rudigerov potez ugroziti njihovo prijateljstvo.

Prijateljstvo Kovačića i Rudigera se rodilo u Londonu pošto su nekoliko sezona bili saigrači u Chelseaju s kojim su i postali prvaci Evrope.

Od 2018. do 2022. godine zajedno su odigrali 122 utakmice za Plavce. Rudiger je nakon toga otišao kao slobodan igrač u Real, a Kovačić je prošlog ljeta potpisao za Građane.

Zanimljivo da su se Kovačić i Rudiger sredinom marta družili u Madridu, bilo je to neposredno prije žrijeba četvrtfinalnih parova Lige prvaka.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Poznato je kako je i sam hrvatski veznjak svojevremeno bio član madridskih Kraljeva i čuvene generacije koja je u periodu od 2016. do 218. godine osvojila tri Lige prvaka.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti