Gianfranco Zola zbog Franka Lamparda morao napustiti Chelsea

Za njega nije bilo mjesta

Gianfranco Zola zbog Franka Lamparda morao napustiti Chelsea

E. Čaušević

Gianfranco Zola od danas više nije u stručnom štabu Chelseaja.

Plavci su danas zvanično objavili da je Frank Lampard novi trener ovog kluba, a na klupu je došao umjesto italijanskog stručnjaka Maurizija Sarrija koji je prešao u Juventus.

No, dolasku Lamparda se samo rijetki nisu obradovali, a među njima je i legendarni Zola. Italijan je prethodnih sezona bio u stručnom štabu Chelseaja, ali danas je morao napustiti londonski klub.

Glavni i jedini razlog za to jeste činjenica da Lampard nije htio da mu Zola bude pomoćnik, odnosno odlučio je povesti svoje pomoćnike iz Derbyja.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zola je 2003. godine izabran za najboljeg igrača Chelseaja svih vremena, a u stručnom štabu je bio u dva navrata. Ipak, za njega nije bilo mjesta nakon što je Lampard preuzeo trenersku klupu.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi