Donnarumma izabrao svoj novi klub

Naredne sedmice na ljekarskim pregledima

Donnarumma izabrao svoj novi klub

E. Čaušević

Italijanski golman Gianluigi Donnarumma napustit će ekipu Milana ovog ljeta.

Donnarumma je ponikao u dresu Milana za koji je debitovao još sa 16 godina, ali očito da je shvatio da je vrijeme da napravi iskorak u svojoj karijeri.

Ovaj 22-godišnji golman trenutno s reprezentacijom Italije igra na Evropskom prvenstvu, ali je jasno da će ovog ljeta napustiti San Siro.

Donnarumma ima ugovor s Milanom do kraja ove sezone i nije postigao dogovor oko nastavka saradnje.

Prvo se povezivao s Juventusom, ali jasno je da će karijeru nastaviti van Italije. Naime, Donnarumma je sve dogovorio s PSG-om i sada je skoro sigurno da će karijeru nastaviti u francuskom klubu.

Još prije nekolio dana je objavljeno da su Donnarumma i PSG postigli dogovor, te da će njegov agent Mino Raiola dobiti čak 20 miliona eura bonusa od kluba iz Pariza.

Oglasi

Italijanski novinar Fabrizio Romano danas je objavio i nove informacije kada je u pitanju prvi golman reprezentacije Italije.

Naime, Romano je objavio da će Donnarumma naredne sedmice obaviti ljekarske preglede i zvanično biti predstavljen kao novi igrač PSG-a.

Ljekarski pregledi zakazani su za srijedu nakon utakmice između Italije i Švicarske. On će potpisati ugovor do ljeta 2026. godine.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Sigurno je da će Donnarumma biti veliko pojačanje za PSG, ali mnogi se pitaju šta će biti s Keylorom Navasom. On je nedavno produžio ugovor na još godinu dana, ali jasno je da će izgubiti status prvog golmana.

Francuski mediji već pišu o tome da Navas želi da napusti Parižane jer nema namjeru da naredne sezone bude rezerva Donnarummi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi