Rijetko bi ko napravio isto što je Allegri po povratku u Juventus: Odbio je veliko pojačanje za klub
Foto - EPA

Nije želio Donnarummu

Rijetko bi ko napravio isto što je Allegri po povratku u Juventus: Odbio je veliko pojačanje za klub

M. Šljivak

Wojciech Szczesny ostat će prvi golman Juventusa.

U proteklom periodu sa dolaskom iz u Torino povezivao se Gianluigi Donnarumma, ali je novi trener kluba Massimiliano Allegri odlučio da zadrži Wojciecha Szczesnog.

Sky Sport tvrdi kako je Allegri veoma zadovoljan kvalitetama koje ima Poljak i odlučio je da ga zadrži kao prvog golmana u budućnosti.

"Allegri je odmah saopštio rukovodstvu kluba kako želi da Szczesny ostane i da ga smatra jednim od najbolja četiri golmana na svijetu", rekao je Gianluca Di Marzio i dodao je:

"Gigio je bio prioritet za Juventus, ali Allegri je donio konačnu odluku. Hrabar i rizičan potez", poručio je Di Marzio.

Donnarumma će po svemu sudeći potpisati za PSG sa kojim je postigao dogovor o petogodišnjem ugovoru vrijednom 12 miliona eura.

Oglasi

Szczesny je od 2017. godine član torinskog kluba. Nastupio je u 137 utakmica za Staru damu i osvojio je tri naslova prvaka Italije.

Ranije je nastupao za Romu, Arsenal i Brentford.

Allegrijeva lista pojačanja izgleda sjajno

Massimiliano Allegri vratio se na klupu Juventusa nakon dvije godine pauze.

Iskusni 53-godišnji trener povest će svoj tim u nove pobjede nakon razočaravajuće sezone pod vodstvom Andree Pirla.

Allegri će se ove sezone mnogo više pitati za transfere. On će biti taj koji će dovoditi igrače, a na listi pojačanja je nekoliko velikih imena.

Oglasi

Corriere dello Sport donio je listu igrača koje Allegri želi u svom timu, a među njima je i ime bh. veznjaka Miralema Pjanića.

Barcelona je spremna da pusti 31-godišnjeg veznjaka u razmjeni, dok Juve želi bh. fudbalera dovesti na posudbu uz mogućnost otkupa ugovora.

Pored Pjanića na listi pojačanja novog trenera Stare dame je i francuski veznjak Paulo Pogba, a traži se i novi napadač.

Allegriju su interesantni Dušan Vlahović iz Fiorentine, te PSG-ov Mauro Icardi, a treba svakako istaći da u klubu ostaje Alvaro Morata.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Juventus interes pokazuje i za defanzivca Fiorentine Nikolu Milenkovića, a ranije su se sa doalskom u Torino povezivali Manuel Locatelli i Gianluigi Donnarumma.

Max Allegri očigledno ima velike planove kada je ljetni prijelazni rok u pitanju i vidjet ćemo koliko želja će mu se ostvariti.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Edin Merlin
Szczesny je sasvim dobar golman. Allegri doktor fudbala. Forza Juve !
4 2
juve10
Bezveze golman, da je medju četiri ne bi sigurno bio rezerva u arsenalu sl eto vidjet ćemo, nadam se da griješim. Donaruma je za njega Kahn
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi