Dvije reprezentacije u žestokoj utrci za novu tinejdžersku zvijezdu na fudbalskoj sceni

Oglasio se i otac fudbalera

Dvije reprezentacije u žestokoj utrci za novu tinejdžersku zvijezdu na fudbalskoj sceni

Haris Zilić

Argentinski tinejdžer Gainluca Prestianni (17) oduševio je fudbalsku javnost sjajnim igrama u Velez Sarsfieldu. Dostigao je već cijenu od pet miliona eura, a u redu za njegov potpis su mnogi evropski klubovi.

Međutim, pored klubova za ovog tinejdežra u igri su i dvije reprezentacije.

Prestianni je već nastupa za U17 selekciju Argentine, ali u svojim redovima ga žele i Italijani. Otac mu je Argentinac, majka je Italijanka.

Sličan slučaj se desio nedavno kada je napadač Tigrea Mateo Retegui obukao dres Italije i odmah na prva dva zvanična meča zabio i dva gola u kvalifikacijama za EURO 2024. godine protiv Engleske i Malte.

I Prestianni će biti na iskušenju, a njegov otac Juan je izjavio da Gianluca želi da igra za Argentinu, ali nikad se ne zna šta budućnosti nosi.

"Njegov san je da igra za Argentinu. Ne morate sada stvarati taj pritisak, vidjet ćemo šta budućnosti nosi, Neka sada uživa u fudbalu", rekao je Juna Prestianni.

Oglasi

Pomenuti fudbaler je ove sezone već skupio šest nastupa za prvi tim Veleza i postigao je jedan pogodak iako je 2006. godište.

Navodno su Sevilla i Napoli već bacili oko na ovog fudbalera, ali u Velezu još ne žele da čuju za bilo kakve kombinacije.

Evidnetno je da u argentinskom klubu čekaju da cijena još naraste, a Prestianni i Velez imaju potpisan ugovor do decembra 2024. godine.

Nema sumnje da smo dobili novu tinejdžersku zvijezdu na fudbalskoj sceni.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi