Velez na klupu vraća legendu kluba
FOTO: EPA

Odluka Uprave

Velez na klupu vraća legendu kluba

H. Zilić

Populanri argentinski klub Velez Sarsfield odlučio se na potez koji će obradovati sve njegove vjerne navijače. Uprava je odlučila da na klupu vrati jednu od ikona kluba.

Velez ponovo preuzima 65-godišnji stručnjak Ricardo Alberto Garec Nardi.

Riječ je o treneru koji je na klupi veleza sjedio od 2009. do 2013. godine. Napravio je odličan tim i navijači su ga veoma dobro prihvatili i bili zadovoljni njegovim radom, a obzirom da je i kao igrač nosio dres Veleza tri godine, proglasili su ga jednom od legendi kluba.

Iza sebe ima dugu i bogatu trenersku karijeru.

U trenerske vode uplovio je 1996. godine na klupi Talleres, a u karijeri je između ostalih vodio Indepediente, Colon, Argentinos Juniors...

Oglasi

Javnosti je poznati kao veoma uspješan selektor Perua.

Ovu južnomameričku selekciju vodio je od 2015. do 2022. godine. Odveo ih je na Mundijal 2018. godine, a prošle godine su poraženi u finalu baraža za Mundijal u Kataru od Australije.

Zahvaljujući Greci Peru je postao jedna od najboziljnijih selekcija Latino Amerike.

Pomenuti stručnjak je ostao upamćen i tokom igračke karijere.

Jedan je od rijetkih u Argentini koji je nosio dres dva najveća rival Boca Juniorsa i River Platea, a pored toga nosio je i dres trećeg najpopualrnijeg kluba u Argentini Indepedientea.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi