Gianluigi Buffon napada rekord Serije A

Ponovo sačuvao mrežu

Gianluigi Buffon napada rekord Serije A

D. Vejo

Juventus je i ovog vikenda ponovo dokazao kvalitet. Na gostovanju kod ekipe Atalante uspjeli su da pobjedom od 0:2 upišu nova tri boda i tako ostanu na čelnoj poziciji na tabeli. Zapaženu ulogu igrao je i golman Stare dame Buffon koji je svoju mrežu ponovo ostavio netaknutom i tako upisao 836 minuta iza sebe bez primljenog pogotka.

Vjerni čuvar mreže upisao je ukupno 13 sati i 56 minuta bez primljenog pogotka. Što je još jedan od pokazatelja da je neprikosnoveni vladar svog šesnaesterca. Od 10. januara kada su pobijedili Sampdoriju rezultatom 1:2 a gdje su ujedno i primili posljednji pogodak, crno-bijeli su svoju mrežu ostavili netaknutom.

Najbolji skor do sada, kada je u pitanju čuvanje mreže u Seriji A ima nekadašnji golman Milana Sebastiano Rossi koji je u sezoni 1993-94 svoj gol sačuvao punih 929 minuta. Odmah iza njega je i proslavljeni golman Stare dame, Dino Zof sa rekordom od 903 minuta, u sezoni 1972-73.

Ukoliko u narednom meču protiv Sassuola reprezentativac Italije ne primi pogodak, prići će na samo tri minuta zaostatka za vodećim Rossijem.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi