Allegri: Dekoncentrisao nas je rezultat iz Torina
Foto: EPA

Juve se teškom mukom plasirao u finale

Allegri: Dekoncentrisao nas je rezultat iz Torina

Sinoćnji revanš meč polufinala Kupa Italije između Intera i Juventusa ponudio je nevjerovatnu dramu.

Nakon što je Juve u Torinu u prvoj utakmici slavio sa 3:0, Inter se pred svojim navijačima vratio iz mrtvih i Staroj dami uzvratio istom mjerom. Ipak, čak i pobjeda od 3:0 bila im je nedovoljna, obzirom da se Juventus plasirao u finale nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca.

"Nije nam bilo lako doći do finala. Priznajem da nas je rezultat iz prve utakmice potpuno dekoncentrisao. Moji igrači su vjerovatno mislili da je posao gotov, a ja sam na press konferenciji uoči utakmice upozoravao da još uvijek nismo izborili finale", započeo je trener Juventusa Massimilliano Allegri, te nastavio:

"Možda bi bilo bolje da smo u ovaj meč ušli s rezultatom 0:0. Dok sam vodio Milan desilo mi se nešto slično u Ligi prvaka. Pobijedili smo Arsenal 3:0 i mislili smo da je gotovo, a onda smo u revanšu poraženi sa 4:0".

"Ovakve utakmice su jedan dio procesa rasta ekipe. U našem timu je dosta mladih igrača i neka im ovo bude lekcija. Najvažnije je da smo prošli dalje i svojim igračima čestitam što su ostali mirni prilikom izvođenja penala".

Potražite više informacija na temu Serie A:

Juventus će se u finalu Kupa sastati sa Milanom, koji je na putu do završnice pregazio trećeligaša Alessandriju.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi