Šokirana Stara dama se izvukla na Meazzi
Foto: EPA

Inter bio na korak od čuda

Šokirana Stara dama se izvukla na Meazzi

Midhat Šljivak

Fudbaleri Juventusa plasirali su su finale Kupa Italije. Oni su večeras na Giuseppe Meazzi poraženi od Intera s 3:0, ali su se plasirali dalje boljim izvođenjem penala (5:3).

Inter je do vodstva stigao u 17. minuti. Mrežu tima iz Torina pogodio je Marcelo Brozović za prednost od 1:0.

Ovaj rezultat se na semaforu zadržao do 49. minute kada domaći stižu do još jednog gola. Još jedan reprezentativac Hrvatske, Ivan Perišić pogodio je za 2:0 i povratak nade Intera.

Novi gol u mreži Stare dame viđen je u 82. minuti. Dosuđen je penal, precizan je Brozović za velikih 3:0 i poravnanje rezultata.

Ovim rezultatom se završio regularni dio utakmice, te se ušlo u produžetke. Bio je tim Roberta Mancinija konkretniji i u dodatnom vremenu, ali golova nije bilo. Zaustavio je Carrizo dva strašna udarca Morate u samoj završnici, pa je susret okončan rezultatom 3:0 i pristupio se izvođenju penala.

Više sreće u penal lutriji imali su fudbaleri Juventusa, te su ostvarili plasman u finale.

Kup Italije, polufinale:

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inter - Juventus 3:0 (3:5) (Brozović 17', 82'p, Perišić 49')


Marcelo Brozovic Fantastic Goal HD -Inter 1-0... by GoalsLive
Ivan Perisic Goal HD -Inter 2-0 Juventus - 02... by Video-Live
Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi