Poznato zbog čega Barcelona nije mogla dovesti Donnarummu

Bili su u pregovorima, ali...

Poznato zbog čega Barcelona nije mogla dovesti Donnarummu

Endin Čaušević

Italijanski golman Gianluigi Donnarumma odlučio je svoju karijeru nastaviti u PSG-u.

Donnarumma je prije nekoliko dana ozvaničio svoj odlazak u klub iz Pariza s kojim je potpisao ugovor do ljeta 2026. godine.

Ovaj 23-godišnji golman u PSG je stigao bez obeštećenja jer mu je istekao ugovor s Milanom što je sigurno sjajan posao Parižana.

Međutim, nije tajna da je Donnarumma pored PSG-a imao još nekoliko ponuda, ali niko nije mogao da finansijski ispuni uslove koje je tražio najbolji igrač Evropskog prvenstva.

Donnarumma se prije nekoliko sedmica povezivao s Barcelonom i njegov agent Mino Raiola bio je u kontaktu s Joanom Laportom, ali ne kraju nisu uspjeli da postignu dogovor.

Mundo Deportivo objavio je jutros da je najveći problem bio plata koju je tražio Donnarumma od Barcelona. On je htio godišnje da zarađuje 12 miilona eura, a katalonski klub nije mogao da ispuni ove uslove.

Oglasi

U Barceloni užurbano rade na tome da olakšaju budžet za plate kako bi mogli registrovati nove igrače, a također kako bi i Lionel Messi mogao da produži svoj ugovor.

Laporta je nudio Donnarummi duplo manju platu od one koju je on tražio, a Raiola je ekspresno to odbio i poručio je da ne trebaju trošiti vrijeme na pregovore jer je očito da Barca nema novac da angažuje ovog golmana.

Donnarumma želio broj 99, ali morao poštovati pravila

Donnarumma je u PSG-u izabrao broj 50 što je mnogima bilo čudno, ali je uskoro stiglo objašnjenje zašto je uzeo baš taj broj.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Naime, Ligue 1 ne dopušta golmanima da nose takve brojeve, te su za njih rezervisani brojevi 1, 16 i 30. No, ovi brojevi su u PSG-u zauzeti i Donnarumma je imao jedino izbor da uzme broj 40 ili 50, a on se odlučio za ovaj drugi.

Njegova želja bila je da dobije broj 99 jer ga nosi od samog početka karijere, a on označava njegovo godište (1999). No, protiv pravila se nije moglo i morao se zadovoljiti s onim što ima u izboru.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti