Nestvarne scene: Messija su na odmoru doslovno čupali iz ruku navijača

Svi su tražili uspomenu

Nestvarne scene: Messija su na odmoru doslovno čupali iz ruku navijača

M. Šljivak

Lionel Messi je bez ikakve dileme jedan od najpopularnijih fudbalera svih vremena.

Zvijezda Barcelone iza sebe ima dosta napornu i burnu sezonu. Nije mogao sam odvesti katalonski klub do titule prvaka, ali je osvojen Kup Kralja.

Messi se nakon završetka sezone priključio reprezentaciji Argentine sa kojom je na kraju osvojio Copa Americu i konačno je došao do velikog trofeja u nacionalnom timu.

Sada je došlo vrijeme da se čudesni fudbaler malo i odmori. Odlučio je da odmor provede u Miamiju, a dolazak tamo je izazvao je potpuni haos među njegovim fanovima.

[twitter]https://twitter.com/RoyNemer/status/1416075868540133377[/twitter]

Svi su silno željeli fotografiju sa argentinskom superzvijezdom, a osiguranje je uz puno muke uspjelo da Messija iščupa iz ruku navijača.

Oglasi

Leo će se nakon odmora pridružiti ekipi Barcelone sa kojom je dogovorio novi petogodišnji ugovor, a on bi jako brzo trebao biti zvaničan.

Messi je prihvatio značajno smanjenje plate u narednoj sezoni, a ona će iznositi oko 20-ak miliona eura. Međutim, u narednim godinama ona će biti mnogo veća i Leo neće previše izgubiti.

Bookmakeri nemaju dilemu ko osvaja Zlatnu loptu

Bookmakeri, odnosno ljudi koji određuju kvote za kladionice, uvjereni su da Lionel Messi osvaja Zlatnu loptu za 2021. godinu.

Argentinac se promovisao u glavnog favorita za osvajanje ove nagrade nakon što je sa reprezentacijom osvojio Copa Americu, na kojoj je ponio epitet najboljeg igrača turnira, a ujedno je bio prvi strijelac kao i prvi asistent ovog takmičenja.

Što se tiče klupskog nivoa sa Barcelonom je osvojio Kup Kralja, dok je Kataloncima La liga izmakla nakon očajnog finiša sezone. Usput, Messi je bio i prvi topnik Primere sa 30 postignutih golova.

Od ostalih kandidata, od najjačih igrača niko nije imao dovoljno jaku sezonu. PSG-ove zvijezde Neymar i Mbappe su osvojili "samo" Kup Francuske, liga im je izmakla. Brazil je izgubio pomenuto finale Copa Amerike, a Francuska se, blago rečeno, nije proslavila na EURU.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Što se tiče Messijevog najvećeg rivala Cristiana Ronalda on neće ući niti u uži izbor za ovu nagradu. Osvojeno tek četvrto mjesto u Seriji A, šamar od Porta u Ligi prvaka i rano ispadanje Portugala sa prvenstva Evrope ostavili su Ronalda bez borbe za nagradu.

Ukoliko Messi bude proglašen najboljim igračem sezone to će biti njegova čak sedma Zlatna lopta i imat će dvije više u odnosu na Cristiana Ronalda.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi