PSG pokušao ponovo Barceloni zabiti nož u leđa, a onda dobili "šamar" od Depayja

Nije htio prekršiti obećanje

PSG pokušao ponovo Barceloni zabiti nož u leđa, a onda dobili "šamar" od Depayja

E. Čaušević

Barcelona je jučer potvrdila da je Memphis Depay novi igrač katalonskog kluba.

Nizozemac je u Barcelonu stigao kao slobodan igrač nakon što mu je istekao ugovor s Lyonu, te je odlučio da prihvati ponudu Joana Laporte.

Depay je prije nekoliko dana prošao uspješno ljekarske preglede, a zatim je potisao ugovor na dvije sezone. Mnogi su očekivali da će ugovor biti nešto duži, ali na kraju su postigli da Depay potpiše dvogodišnju saradnju.

O njegovom dolasku špekulisalo se već mjesecima jer je Depay i ljetos bio na korak od Barce. No, tada su Katalonci odlučili da neće plaćati obeštećenje Lyonu, te su sačekali da istekne njegov ugovor kako bi on stigao besplatno.

Barcelona je isti plan imala i s Georginijem Wijnaldumom koji je bio na korak od dolaska na Camp Nou, ali se u posljednji trenutak predomislio nakon što mu je PSG ponudio bolji finansijski ugovor.

Španski mediji prenijeli su danas da su Parižani pokušali da Barceloni pokvare posao i što se tiče Depayja, ali da sada nisu uspjeli u tome.

Oglasi

Naime, PSG je kontaktirao Depayja i ponudio mu je bolje uslove da dođe na Park prinčeva, ali na njihovo iznenađenje Nizozemac se zahvalio na ponudi i odlučio je da ju odbije.

Depay je pokazao da mu novac nije bitan i odlučio je da ispoštuje riječ koju je dao Ronaldu Koemanu prije nekoliko mjeseci. Koeman je sigurno bio ključna stvar u pregovorima, te je na kraju nagovorio Depayja da dođe u Barcu.

Preziva se Depay i to ne podnosi: Zašto sjajni Nizozemac prezire vlastito prezime?

Depay je jedan od rijetkih igrača koji na dresu ne igra s prezimenom, već iznad broja piše njegovo ime. Tu odluku je donio još prije desetak godina.

Razlog za to je njegov otac Dennis Depay kojeg Memphis ne podnosi i jednostavno ne želi da se dovodi u bilu kakvu vezu s tom osobom.

Nizozemski fudbaler je sin oca iz Gane te majke iz Nizozemske. Otac ga je ostavio kada je imao svega četiri godine što je izazvalo veliku ogorčenost kod Memphisa i neku vrstu neprijateljstva prema roditelju.

"Nikad mu neću oprostiti", u prošlosti je nekoliko puta naglasio odlični ofanzivac koji je do sada igrao za PSV, Manchester United i Lyon.

"Pokušao je nekoliko puta da me kontaktira, ali ta veza je nepopravljiva. Nemam nikakav odnos s njim ili njegovom porodicom, tako će i ostati."

Potražite više informacija na temu La Liga:

Za sve što je uspio u karijeri Depay je najviše zahvalan svojoj majci Cori Schensemi. Posebno je zahvalan djecu i baki s majčine strane koji su se pobrinuli da popune prazninu kada ga je otac ostavio.

"Dao mi je dosta snage i brinuo se o meni. Uvijek ću ga čuvati u svom srcu", kazao je novi fudbaler Barcelone o djedu koji je prominuo kada je Depay imao 15 godina.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Mele
Dok je zutokljunac tu, igraces, obecao ti je, dok Xavi dodje, pakovaces kofere sigurno.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi